Zadovoljna
Zadovoljna

ŽRTVU ČEKAO 22 SATA ISPOD KREVETA: Bivši kolega je 23-godišnju djevojku godinama uhodio, otvorio 50 lažnih profila i na kraju je ubio

947

Njemački RTL objavio je dokumentarac o ubojstvu 23-godišnje stjuardese Sophie N. koju je godinama uhodio njezin bivši kolega a potom je na smrrt izbo 11. januara 2020. godine u njenom stanu u Hannoveru.

U dokumentarcu “Smrtonosna sjena – Slučaj Sophie” članovi obitelji i prijatelji govorili su o ubijenoj stjuardesi Sophie, prikazane su i žrtvine glasovne poruke, fotografije i video zapisi te i izjave počinitelja.

Sophie N. je od malena željela biti stjuardesa. Isprva je radila u svom rodnom gradu Dessau-Roßlau (Saska-Anhalt) na dječjem odjelu modne trgovine, gdje je upoznala Patricka S. (36), koji će kasnije postati njezin ubojica.

Horor počinje s probušenim gumama i izgrebanim lakiranjem na automobilu njezina tadašnjeg dečka Daniela, kojemu je Patrick anonimno slao poruke o navodnoj vezi Sophie i njezinog poznanika Eikea, nakon čega Daniel prekida vezu sa Sophie.

Sophie je mislila kako je Eike kriv za te priče i poruke pa je prekinula svaki kontakt s njim.

U siječnju 2018. Sophie je otputovala u Barcelonu na obuku za stjuardesu. Za njom je otišao njezin bivši kolega s posla Patrick S. koji je s njom želio provesti noć.

Sophie se požalila prijateljici i rekla kako ne želi ništa s njim. Isto je rekla i Patricku koji je postajao sve nasilniji. No, vratio se iz Španjolske u Njemačku gdje je probušio gumu na automobilu Sophieine majke Christine.

Kad se mlada djevojka vratila iz Španjolske, noću joj je stalno zvonilo zvono na ulaznim vratima stana. Kasnije se ustanovilo kako joj je Patrick S. instalirao i GPS uređaj na automobil. Ali to nije sve.

Na društvenim mrežama Patrick je otvorio više od 50 lažnih profila sa Sophienim slikama, a profili su se zvali npr. “Sophie das Schwein” ili “Saftschubse”.

Sophienine fotografije je obrađivao pa bi npr. fotografiju na kojoj je mlada djevojka u bikiniju uredio tako da izgleda kao da je potpuno gola i objavio je.

Mlada žena je 23. septembra 2018. dobila i porno snimku nakon čega je sve prijavila policiji. Sa stajališta obitelji, vlasti nisu dovoljno istražili slučaj jer je djevojka dobivala i do 160 poziva u roku od dva sata.

Kad je Sophie ušla u vezu s jednim dugogodišnjim prijateljem, dok su bili u šetnji imali su osjećaj kao da ih netko promatra. Vidjeli su muškarca s kapuljačom. Vjerojatno je to bio Patrick S.

Nakon što je buduća stjuardesa otputovala u Frankfurt/M na obuku, poslane su joj fotografije ICE-a i sobe u njezinom hotelu. Tad je nazvala majku i rekla: „Mama, bojim se!

Nedugo nakon Frankfurta/M, Sophie dobiva posao u Condoru u Hannoveru i seli se u glavni grad Donje Saske.

Budući da njezin progonitelj ne zna točno gdje ona živi, pričvrstio je GPS uređaj na auto njezinog partnera kako bi ga pratio i doznao gdje je Sophie.

Na vikend u kojem se zločin dogodio, Patrick je pratio Sopheinog partnera do Hannovera, parkirao je svoj automobil u blizini stana nesretne djevojke i tamo proveo noć.

– Zamračio sam stakla na autu da nitko ne može gledati, rekao je tijekom razgovora sa zatvorskim psihologom 6. srpnja 2020.

Sljedeće jutro je hodao po ulici, odjeven je u crno i nosi kapu. Auto je parkirao ispred ulaza u Sopheinu zgradu. Čekao je satima, motrio vrata zgrade, a čak je u šalicu urinirao kako ne bi propustio priliku kad Sophie izađe.

 

Nakon što je Sophie otišla u izlazak s dvije prijateljice s kojima je živjela u stanu, Patrick S. razbija balkonska vrata, razgledava stan, uzima Sophiein grudnjak, gaćice i stari mobitel. Zatim legne ispod kreveta njezine cimerice i tamo satima čeka trenutak kad će Sophie ostati sama u stanu.

Sljedećeg dana kolega s posla je dovezao Sophie do njezine zgrade oko 13.30 sati i ostavio je. No, tek u 21 sat, gotovo 22 sata nakon njegove provale, Patrick S. je ispuzao ispod kreveta i otišao u kupaonicu.

– Sophie je sjela na wc i uplašila se. Skočila je i uhvatila me za lijevu ruku. Užasno je vrištala. Htio sam da prestane vrištati i pokrio sam joj rukom usta, ugrizla me za prst, rekao je kasnije policiji Patrick S.

Budući da se nastavljala boriti, on ju je udarao sve dok nije klonula na tlo. Zatim joj je zadao nekoliko uboda u vrat. Sophie je iskrvarila na smrt u svojoj kupaonici, gdje ju je pronašla prijateljica.

Nakon zločina, Patrick S. se vratio u Dessau, obrisao podatke na svom računalu, priznao roditeljima da je noć prije izbo mladu ženu u Hannoveru i tražio da ga odvezu u policijsku postaju.

Sophiena majka doznala je za smrt svoje kćeri na vijestima. Zapravo, na vijestima je doznala o smrti mlade stjuardese u Hannoveru. Zvala je kćer ali ona se nije javljala. Oko 10 sati na njezinim vratima zazvonila je policija.

– Sve mi je tad bilo jasno, prisjetila se.

Patrick S. je na Zemaljskom sudu u Hannoveru osuđen na doživotni zatvor. Utvrđena je posebna težina njegove krivnje, što onemogućuje prijevremeno puštanje na slobodu nakon 15 godina.

– Sophie je bila moja svrha u životu. Bila je moje jedino dijete, rekla je tužna majka Christina N.

“Ovaj slučaj bi nas sve trebao probuditi. Svaki slučaj uhođenja ima tempiranu bombu u sebi, upozorila je stručnjakinja za uhođenje Sandra Cegla.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst