Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ZATVORENA AUTOCESTA, NIZ PROMETNIH NESREĆA, OTKAZANI LETOVI: Opasnost u Njemačkoj još nije prošla, najavljeno 40 cm novog snijega

254

U Njemačkoj su ledena kiša i ogroman snijeg prouzrokovali brojne probleme u odvijanju prometa. Dogodile su se mnogobrojne prometne nesreće zbog crnog leda, od kojih je jedna bila smrtonosna.

Kako javljaju njemački mediji, policija je zbog opasnosti za putnike morala zatvoriti autocestu A5. Autocesta A5 je zatvorena između Rastatt-Norda i Baden-Badena, a na autocesti je zapažen debeli sloj leda.

Određeni broj vozila se od ranog jutra počeo zabijati u zaštitne ograde ili u druga vozila. Policija nije mogla reći je li i koliko ljudi ozlijeđeno.

Na A64 nastale su ogromne gužve jer su Francuska i Luksemburg uveli zabranu ulaska kamionima preko 7,5 tona, javlja policija iz Triera.

Prve prometne nesreće zbog crnog leda dogodile su se jutros i na jugozapadu zemlje. Samo na jugu Baden-Württemberga policija je prijavila oko 30 prometnih nesreća.

Dvije su osobe lakše ozlijeđene, a zabilježena je veća materijalna šteta. “Snage za hitne slučajeve sve se više raspoređuju kako bi osigurale mjesta nesreća i pružile pomoć ozlijeđenima što je prije moguće”, kaže policija iz Freiburga.

U podne su stigle šokantne vijesti iz Frankfurta

Zrakoplov se nije mogao odlediti prije polijetanja zbog neprestane ledene kiše, rekao je glasnogovornik operatera Fraport.

U frankfurtskoj zračnoj luci danas su otkazani brojni letovi zbog upozorenja na snijeg i led. Glasnogovornik Fraporta rekao je da je 570 letova već otkazano unaprijed. Još uvijek je nejasno hoće li taj broj biti konačan.

Putnicima se savjetuje da se unaprijed informiraju o svojim letovima i da ne dolaze u zračnu luku ako su letovi otkazani. U zračnoj luci München sada je otkazano više od 250 letova.

Glasnogovornik Fraporta rekao je kako će se postupiti ovisno o vremenskim prilikama.

U Kölnu, Düsseldorfu i Wuppertalu meteorolozi očekuju od 5 do 15 centimetara snijega. Još sjevernije u Ruhrskoj oblasti može se očekivati ​ slab snijeg, Münsterland i Istočna Vestfalija vjerojatno uopće neće osjetiti snježnu oluju.

I u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji također ima snijega!

Njemačka meteorološka služba (DWD) upozorila je na obilne snježne padaline u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Prema DWD-u, posebno će biti pogođene sve regije južno od Aachena, Kölna, Olpea i Winterberga. Prema podacima meteorološke službe, tamo može pasti od 15 do 30 centimetara snijega, a u nižim predjelima, a ponegdje i do 40 centimetara.

U nekoliko okruga na jugu Sjeverne Rajne-Vestfalije vlasti su već unaprijed odlučile da u srijedu u školama neće biti nastave – ravnatelji bi trebali odlučiti hoće li se nastava potpuno ukinuti ili će se odvijati nastava na daljinu umjesto toga.

Comments are closed.