Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ZARADA IZNAD PROSJEKA: Ovdje je moguće zaraditi najveće plaće u Njemačkoj

137

Gdje se još isplatiti raditi dok cijene stalno rastu? Ova dva grada u Njemačkoj, jedan u Baden-Württembergu, jedan u Bavarskoj nude najveće plaće.

Cijene nastavljaju rasti, a inflacija sada doseže neviđene razine. Cijene u supermarketima i diskonterima očito su na granici.

Samo jedno se ne povećava: plaće za rad. Ali, ova dva grada u Njemačkoj nude najveće plaće.

Naravno, svatko bi želio na svoj način zaraditi najveću plaću u Njemačkoj. Ali, pitanje gdje možete zaraditi sav taj novac trenutno ostaje bez odgovora.

Izvještaj o plaćama u Njemačkoj koji je nedavno objavljen na jednom poznatom portalu za zapošljavanje možda vam daje odgovor na to pitanje.

Jedan grad u Baden-Württembergu jasno isplaćuje najviše plaće – Naravno radi se o Stuttgartu. U prosjeku godišnjeu ovom gradu zaradite 54.500 eura bruto.

Najveće plaće u Njemačkoj

Međutim, ako tražite najveće plaće u cijeloj Njemačkoj onda vam savjetujemo da se preselite u München. U njemu se u prosjeku zaradi 56.250 eura.

Stuttgart je na drugom mjestu u nacionalnom natjecanju za najviše plaće. I zbog toga stanovnici ovih gradova definitivno mogu biti sretni.

Gledajući same savezne zemlje, Baden-Württemberg prednjači i kada je riječ o najboljim plaćama.

Prema statistikama poznatog portala za zapošljavanje, ova savezna zemlja je na trećem mjestu po zaradi. Trenutno više novca samo zarađuju oni koji žive u Hamburgu i Hessenu.

Istok na začelju ljestvice

Savezne zemlje Mecklenburg-Zapadno Pomorje i Saska-Anhalt na začelju su kada je riječ o najvećim plaćama u Njemačkoj. Ovdje u prosjeku zaradite samo 36.500 eura godišnje.

Jedan od razloga zašto Stuttgart i Baden-Württemberg imaju najveće plaće svakako je jaka automobilska industrija.

I BMW i Mercedes-Benz imaju sjedište u toj saveznoj zemlji gdje zapošljavaju mnogo ljudi.

Comments are closed.