Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

Zaposlite se u Njemačkoj i dobijate 3000 eura bonusa dobrodošlice

345

Nakon što je u poslednjim godinama Commerzbank u Njemačkoj smanjila broj radnih mjesta, ova grupacija sada planira zaposliti 20.000 novih radnika.

Za ulazak u radni odnos nude do 3.000 eura.

Nakon godina restrukturiranja, uključujući ukidanje hiljada radnih mjesta, Commerzbank u Njemačkoj sada zapošljava novi talas radnika.

Do 2034. godine, banka će vjerovatno trebati oko 20.000 novih radnika, izjavila je direktorica ljudskih resursa za njemačke medije.

– Pronalaženje dovoljno osoblja na trenutnom tržištu rada će biti veoma izazovno – izjavio je menadžer koji radi u Commerzbank od januara 2023. godine, prenosi tportal.

U istočnoj Evropi, banke trenutno dodjeljuju bonuse novozaposlenima u rasponu od 1.000 do 3.000 eura. U Njemačkoj, bonus za svakog novog radnika iznosi 1.500 eura.

– U narednih deset godina, mnogi ‘baby boomeri’ u našoj banci će otići u penziju, uz prirodnu fluktuaciju koja će se povećavati – dodala je direktorica.

Da bi održala planirani broj radnih mjesta od oko 36.000 u cijeloj grupaciji, Commerzbank svake godine mora zaposliti oko 2.000 novih radnika, otprilike polovinu u Njemačkoj, a drugu polovinu na lokacijama u inostranstvu, kao što su Lodz, Prag, Sofija i Kuala Lumpur.

Ovo je jedini način da se očuva stabilnost radnih mjesta s punim radnim vremenom, a istovremeno se održava planirani broj zaposlenih.

Od preuzimanja Dresdner banke tokom finansijske krize 2008. godine, Commerzbank je fokusirana na mjere štednje i smanjenje osoblja.

Comments are closed.