Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

ZA OVE GRADOVE U NJEMAČKOJ JE IZDANO CRVENO UP0Z0RENJE: Zbog snježnog nevremena otkazano više od 100 polijetanja i slijetanja u zračnu luku München

628

Njemačka meteorološka služba i dalje upozorava na skliske uvjete na prometnicama, obilan snijeg i mraz.

Za vikend temperature u Njemačkoj se mogu spustiti i do minus 20 stupnjeva, te je moguće i do 60 centimetara novog snijega.

Snježno nevrijeme pogodilo je njemačku saveznu zemlju Bavarsku. Njemački mediji javljaju kako je otkazano više od 100 polijetanja i slijetanja zrakoplovom u zračnoj luci München.

“Više od 100 polijetanja i slijetanja u zračnu luku München je otkazano.

Razlozi za otkazivanje letova su snježne padaline i niske temperature zabilježene u zračnoj luci”, rekao je glasnogovornik Zračne luke München u petak.

Prema trenutnom statusu, oko 130 letova ne može poletjeti ili sletjeti. Najmanje jedna pista mora uvijek ostati slobodna. Piste se čiste naizmjenično.

Ne zna se kada će se situacija normalizirati

“Mole se putnici da kontaktiraju svoju zrakoplovnu tvrtku kako bi saznali sve o mogućem otkazivanju leta”, apelirano je.

Budući da se prema njemačkoj meteorološkoj službi (DWD) očekuje kontinuirani snijeg do subote, Zračna luka očekuje daljnja otkazivanja.

Prvi crveni kvartovi zbog obilnih snježnih padalina

Njemačka meteorološka služba izdala je zbog jakog snijega crveno upozorenje. U sljedećih 30 sati možete očekivati ​​do 60 centimetara svježeg snijega u Bavarskoj južno od Münchena, navode njemački mediji.

Trenutno upozorenje vrijedi za sljedeće gradove:

Okrug Oberallgäu
Okrug Ostallgäu
Okrug Garmisch-Partenkirchen
Okrug Weilheim-Schongau
Okrug Bad Tölz-Wolfratshausen
Okrug Starnberg
Okrug Miesbach
Okrug i grad München
Okrug i grad Rosenheim
Okrug Ebersberg
Okrug Erding
Okrug Berchtesgadener Land
Okrug Traunstein
Okrug Mühldorf am Inn
Okrug Altötting
Okrug Rottal-Inn
Okrug i grad Passau

Kako pišu njemački mediji, stupanj upozorenja 2 i dalje vrijedi do 70 kilometara sjeverno od Münchena: DWD tu najavljuje do 30 centimetara svježeg snijega.

Comments are closed.