Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

VUKOVI U NJEMAČKOJ: Krvoločni predatori usmrtili 4 ovce i jednu kozu

65

Četiri vuka nedavno su u Hessenu usmrtila ukupno četiri ovce i jednu kozu.

Tri napada u studenom 2023. otkrivena su u okruzima Fulda, Lahn-Dill i Rheingau-Taunus, kako je objavio Hessen Wolf Center u Državnom uredu za zaštitu prirode, okoliša i geologiju (HLNUG) u Wiesbadenu.

Sukladno tome, DNK vuka je pronađena u svim slučajevima. Još jedna ovca je nestala. Prema HLNUG-u, u dva slučaja životinje nisu bile adekvatno zaštićene.

Tri vuka već su poznata u Hessenu

Senckenbergov centar za genetiku divljih životinja u Gelnhausenu dokazao je identitet pojedinačnih vukova. Par vukova u okrugu Fulda nekoliko je puta napao domaće životinje.

Prema HLNUG-u, vučica u okrugu Rheingau-Taunus potomak je para vukova s teritorija Rüdesheim. Vučica u okrugu Lahn-Dill smatra se ondje nastanjenom od 2022./2023.

Novčana naknada za ubijenu stoku

Uzgajivači čija stoka pase morali bi očekivati prolaz vukova u bilo kojem trenutku kroz Hessen. Državni ured za poljoprivredu Hessena savjetuje o mjerama zaštite stada kao što su električne ograde.

Osim toga, prema HLNUG-u, vlasnici životinja imaju pravo na novčanu naknadu ako se dokaže da je vuk usmrtio domaću životinju.

Nekad se smatralo da su vukovi izumrli

Vukovi su se smatrali izumrlim u današnjem Hessenu više od stoljeća i pol. Životinje su se sada ponovno nastanile u regiji – na nesreću vlasnika stoke na ispaši.

Comments are closed.