Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

VRIJEME U NJEMAČKOJ POSTAJE EKSTREMNO: U srijedu u nekim dijelovima neće biti školske nastave, velik broj radnika ostaje kući

724

Vrijeme postaje ekstremno: meteorolozi očekuju oluje, crni led zbog ledene kiše i obilne snježne padaline u hladnijim područjima, osobito u srijedu u nekim regijama u središnjoj Njemačkoj.

Pojedine tvrtke u Hessenu i Falačkom-Porajnju radnike su obavijestile da u srijedu rade od kuće, a u nekim školama u Falačkom-Porajnju, sutra neće biti školske nastave.

Prema njemačkoj meteorološkoj službi (DWD), Baden-Württemberg, Bavarska, Porajnje-Falačka, Hessen, Tiringija i Saska posebno su pogođene olujom – barem u nekim dijelovima zemlje.

Uz mraz oko točke ledišta, u ponedjeljak navečer i u noći na utorak dogodilo se nekoliko poledica, ali sada situacija postaje još opasnija, jer s juga dolazi topao zrak s kišom – pa se ledi na ulicama i puteljcima.

Njemačka željeznica strahuje od vremenskih nepogoda

Deutsche Bahn pretpostavlja da će ekstremni vremenski uvjeti imati značajan utjecaj na regionalni i međugradski prijevoz, objavila je tvrtka u utorak.

Meteorološka služba DWD hitno upozorava na opasnu situaciju sa snijegom i ledenom kišom. Meteorolozi očekuju da će granica zračnih masa prijeći Njemačku u srijedu.

Ekstremni crni led očekuje se u dijelovima Saarlanda, kao iu nekim regijama Falačkog-Porajnja, južnog Hessena i sjeverne Bavarske. Jer tamo pada kiša uz niske temperature u isto vrijeme.

Teški vremenski uvjeti također se moraju očekivati ​​istočnije, čak i ako nisu tako ekstremni kao zapadnije, nastavlja DWD.

Masovni snijeg mogao bi pasti usred Njemačke

Prema prognozama, također će padati jak snijeg u području koje uključuje Eifel, Središnji Hessen i Tiringiju.

U nadolazećim danima crni led će se vjerojatno zadržati u mnogim područjima

Njemačke, procjenjuje DWD, koji je izdao daljnja upozorenja na skliske uvjete i snježne padaline za nekoliko okruga, uključujući okrug Alzey-Worms u Hessenu te Stuttgart, Karlsruhe i Freiburg okruga Baden-Württemberg.

Comments are closed.