Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

VIŠE NE SMIJE NAPUSTITI NJEMAČKU: 48-godišnjaku iz Mannheima u Zračnoj luci Frankfurt oduzeta putovnica – objavljen je i razlog

691

Osuđenom seksualnom prijestupniku iz Mannheima oduzeta je putovnica u Zračnoj luci u Frankfurtu na Majni. Više ne smije napustiti Njemačku.

Prema riječima glasnogovornika savezne policije, 48-godišnji njemački državljanin je iz Njemačke otputovao za Bangkok, glavni grad Tajlanda.

Međutim, odbijen mu je ulazak u zemlju zbog upozorenja Savezne kriminalističke policije koje je Interpol poslao tajlandskim vlastima.

Nakon povratnog leta i njegova dolaska u Frankfurt prošle srijede, savezna policija 48-godišnjaku je zaplijenila putovnicu.

Pozadina slučaja je da je muškarac u studenom 2019. osuđen na četiri godine zatvora zbog teškog zlostavljanja djeteta. Iz zatvora je izašao tek u listopadu ove godine.

Osuđeni je sva svoja djela zlostavljanja počinio u Aziji.

Zbog toga je grad Mannheim naredio da se čovjeku oduzme putovnica kako bi se spriječio njegov odlazak iz zemlje posebno u Aziju. To je provedeno u zračnoj luci Frankfurt.

Kako je dalje priopćio glasnogovornik Savezne policije, grad Mannheim također je ograničio opseg osobne iskaznice 48-godišnjaka na područje Njemačke.

To znači kako niti sa osobnom iskaznicom ne može putovati izvan Njemačke.

Comments are closed.