Zadovoljna
Zadovoljna

VELIKI OPOZIV U LIDLU: Povučena popularna vrsta sira

909

Proizvođač “Goldsteig Käsereien Bayerwald GmbH” obavijestio je potrošače o opozivu sira pod nazivom Rendani Milbona Emmental, 250g.

Opozivom su pogođeni sirevi s datumom isteka roka trajanja “Najbolje do datuma: 08.09.2022. i 10.09.2022” i oznaku DE BY 301 EG.

Proizvođač je kao razlog opoziva naveo kako ne može isključiti mogućnost da se u ribanom siru nalaze plavi plastični strani predmeti.

Strana tijela u hrani mogu biti opasna za potrošače. Stoga proizvođač savjetuje da se zahvaćeni proizvod ne konzumira.

No, ako ste već jeli sir, prvo trebate promatrati pojavljuju li se uopće simptomi ili bolovi. Ako zaista postoji jaka bol u ustima i grlu te u jednjaku, potrebno je obavijestiti liječnika.

Ako niste sigurni jeste li progutali strani predmet, to je dobar znak.

Jer tada se obično radi o vrlo malom stranom tijelu s kojim se tijelo obično može nositi samo, a da to ne mora imati dramatičnih posljedica.

Sir zahvaćen opozivom Lidl je prodavao u saveznim zemljama Falačko-Porajnje, Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Hamburg, Donja Saska i Schleswig-Holstein.

Kupci koji sir već imaju u svom hladnjaku mogu vratiti proizvod u bilo koju Lidl trgovinu. Kupoprodajna cijena će biti vraćena čak i bez predočenja računa.

Proizvođač ističe da je opozivom obuhvaćen samo gore navedeni sir. Ostali brendirani proizvodi sigurni su za konzumaciju.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst