Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

UŽ,AS U ZRAKOPLOVU NA LETU ZA MINHEN: Putnik preminuo nakon što je iskašljao “litre krvi”, putnici su vrištali

361

U zrakoplovu Lufthanse na letu iz Bangkoka za München u četvrtak navečer preminuo je 63-godišnji Nijemac koji je ušao bolestan u zrakoplov i iskašljavao krv.

Kako su rekli svjedoci za švicarski Blick, muškarac je iskašljao “litre krvi”, a zatim se srušio i preminuo usred leta.

Karin Missfelder (55) iz švicarskog Birmensdorfa koja je specijalistica za njegu u Sveučilišnoj bolnici u Zürichu rekla je kako je preminuli putnik Nijemac, a na letu je bio sa suprugom Filipinkom.

– Muškarac se nije dobro osjećao. Njegova supruga je primijetila da teško diše i jako se znoji, a na pitanje stjuardesa je kazala da su morali trčati do zrakoplova kako bi stigli na let.

Stjuardesa ga je pitala je li dobro, bila je jako zabrinuta. Ali ipak su ga pustili na let, rekla je Karin Missfelder.

Nakon nekog vremena Karin je otišla do stjuardese i rekla da liječnik mora pregledati čovjeka.

Pilot je preko razglasa rekao kako je hitno potreban liječnik. Na letu je bio 30-godišnji liječnik iz Poljske koji nije dobro govorio engleski jezik.

-Pregledao je čovjeka i rekao da je ok. Stjuardesa je muškarcu dala čaj od kamilice, ali on je već pljuvao krv u vrećicu koju mu je supruga pružila – ispričao je Martin Missfelder za Blick.

Nakon što je zrakoplov poletio stanje muškarca se dramatično pogoršalo. Iz usta i nosa potekla mu je krv koja je poprskala unutrašnjost zrakoplova Airbus A380.

Karin Missfelder je kazala kako je u zrakoplovu uslijedio potpuni užas jer su putnici vrištali kad su vidjeli da muškarac iskašljava krv.

Putnik se nakon toga onesvijestio, a stjuardese su počele s reanimacijom koja je trajala oko pola sata. Nažalost, preminuo je.

– U zrakoplovu je nastala mrtva tišina. Krivila sam sebe što nisam nešto ranije rekla. Čovjek je izgledao tako loše, ne razumijem zašto je pilot poletio.

Trebala sam intervenirati, ali vidjela sam da ga pazi liječnik pa se nisam htjela miješati, rekla je Karin Missfelder.

Tijelo muškarca su prenijeli u prostor za zaposlenike, a kapetan je putnike obavijestio o njegovoj smrti i rekao kako se zrakoplov mora vratiti u zračnu luku u Bangkoku.

Kako javlja švicarski Blick podatci o letu pokazuju da je zrakoplov napustio Bangkok u 23:50 sati i sletio natrag u Tajland oko 08:28 sati u petak ujutro.

Supruga preminulog muškarca, kao i ostali putnici, su ponovno morali proći kroz cijeli proces provjere i ukrcavanja na drugi zrakoplov, jer su im rezervirali mjesta na novom letu preko Hong Konga.

– Supruga preminulog muškarca je stajala tamo sasvim sama, morala je izdržati sve formalnosti ponovne provjere, rekao je Martin Missfelder ističući kako su čekali dva sata prije nego su dobili informacije o novom letu.

Missfelder smatra da je “neprihvatljivo ostaviti 30 traumatiziranih putnika” bez ikakvih uputa.

Glasnogovornik Lufthanse je za MailOnline potvrdio da se dogodio hitan medicinski slučaj kod putnika na letu LH773 iz Bangkoka za München.

– Iako su posada i liječnik u zrakoplovu odmah poduzeli sveobuhvatne mjere prve pomoći, putnik je preminuo tijekom leta. Ispričavamo se putnicima na neugodnosti, rekao je glasnogovornik Lufthanse.

Comments are closed.