Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

USRED NJEMAČKE: Srednjoškolci žele nametnuti ekstremno stroga islamska pravila, učenici koji nisu muslimani zbog straha prihvaćaju islam

196

Nakon što se doznalo da neki učenici u gimnaziji u Neussu (Sjeverna Rajna-Vestfalija) žele nametnuti ekstremno stroga islamska pravila, te se ponašaju kao “šerijatska policija”, odbacuju demokraciju i vrše pritisak na svoje kolege, jedan učenik je za medije ispričao što se događa u školi.

Kako javlja njemački Bild, riječ je o zastrašujućem događaju koji se zbio usred Njemačke.

Neki su učenici zbog straha slijedili upute koje im je nametnula grupa učenika predvođena 19-godišnjakom iz 12. razreda. Pod pritiskom su neki učenici koji nisu muslimani, odlučili prijeći na Islam.

Grupa je zatražila prostoriju za molitvu, a čak i kad su pozvali profesore muslimane koji su objasnili toj grupi učenika kako mogu odgoditi molitvu petkom jer to vjera dopušta, to nije imalo učinka.

– Neki mladići iz ove grupe napustili su školu prije završetka nastave u petak kako bi nazočili džuma-namazu u džamiji. Profesori su jasno poručili da im to nije dopušteno, rekao je učenik za Bild.

Grupa je pozvala na održavanje događaja odvojenih po spolu u školi i tijekom satova plivanja.U školi je tada primijećeno da se broj striktno odjevenih djevojčica povećao.

– Tijekom nastave mogli ste vidjeti kako se mijenja raspored sjedenja u razredima. Učenici su sjedili odvojeno po spolu, s dječacima koji su sjedili u prednjem dijelu razreda, a djevojčice su bile potisnute pozadi. Kad su im se obratili, učenici više nisu gledali profesore u lice, govori učenik za Bild.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao prije otprilike godinu dana nekoliko učenika gimnazije Nordstadt u Neussu ponašalo se vidljivo drugačije. Učenici su primijetili nekoliko učenika iz razreda kako se okupljaju u krugu škole na islamskoj molitvi.

Ubrzo kasnije, ovi učenici su zatražili prostoriju za molitvu. Bilo je pritužbi drugih učenika da su pod pritiskom da slijede islamska pravila. Prema izjavama svjedoka, grupa se nije zaustavila ni kad su ih profesori muslimanske vjere upozorili zbog nepoštivanja islamskih propisa.

Kada je škola odgovorila, članovi islamističke skupine odbacili su njemački pravni sustav. Prema časopisu Focus, skupina je navodno govorila o kamenovanju kao kazni za kršenje zakona. Međutim, vlada okruga Düsseldorf proturječi ovom prikazu situacije.

Nakon ovih razgovora, škola je pozvala državnu sigurnosnu agenciju koja sada provodi istragu.

Comments are closed.