Zadovoljna
Zadovoljna

UPRKOS TOME ŠTO JE PRIMIO ČETIRI DOZE: Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach pozitivan

2.010

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach (59) u četvrtak je bio pozitivan na ko,ronavirus. SPD-ov političar obnašat će svoju dužnost iz kućne izolacije, priopćilo je njegovo ministarstvo.

Savezni ministar zdravstva Karl Lauterbach bio pozitivan na testu u četvrtak navečer, priopćilo je njegovo ministarstvo u petak rano ujutro.

On je dobro, ima samo blage simptome i privremeno radi službene poslove iz kućne izolacije. Prema njegovom ministarstvu, Lauterbach je cijepljen četiri puta.

– To pokazuje da se kod vrlo zarazne varijante omikron infekcija ne može u potpunosti isključiti, čak ni uz izniman oprez, napisali su iz ministarstva.

Ministar stoga još jednom apelira na sve na oprezno ponašanje i osiguravanje odgovarajuće zaštite cijepljenjem kako bi se infekcije i teški tijekovi spriječili koliko god je to moguće.

Lauterbach (SPD) opetovano upozorava na koronavirus i potencijalno vrlo zarazne varijante koje se još mogu pojaviti.

U srijedu su Lauterbach i ministar pravosuđa Marco Buschmann (FDP) predstavili novi koncept protiv mogućeg jesenskog korona vala.

Fokus je na nošenju FFP2 ili medicinskih maski. Zahtjevi FFP2 maske u vlakovima i zrakoplovima na duge relacije trebali bi se i dalje primjenjivati ​​u cijeloj zemlji, kao i novi zahtjevi za maske i testove u bolnicama i ustanovama za njegu.

Zemlje bi trebale same odlučiti zahtijevaju li maske i u javno dostupnim zatvorenim prostorima poput supermarketa.

U školama je obavezno nošenje maski dopušteno samo ako je ugrožena nastava i to tek od petog razreda.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst