Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

UPALJEN ALARM ZBOG OTKRIĆA OPASNIH BAKTERIJA: Stanovnici ove regije u Njemačkoj ni pod razno ne smiju piti vodu iz slavine

193

Jedna njemačka regija sada traži od građana da prokuhavaju vodu iz slavine, jer su stručnjaci u njoj pronašli opasne bakterije.

Stanovnici ni pod kojim uvjetima ne smiju piti vodu izravno iz slavine, pišu njemački mediji.

Nošenje boca s vodom je naporno i oduzima vrijeme, osim toga nepotrebno se troši dodatni novac. Barem tako misle mnogi Nijemci i radije piju vodu izravno iz slavine.

To je obično moguće bez ikakvih problema, jer je pitka voda u Njemačkoj podložna strogim kontrolama. Ali, sada jedna njemačka regija upozorava da se ne pije voda iz slavine.

Stanovnici moraju vodu prokuhavati

Umjesto toga, gradovi mole građane da vodu prokuhaju.

Razlog tome je kontaminacija vode za piće u okrugu Vorpommern-Greifswald. Tokom kontrole u vodi su otkrivene koliformne klice i Escherichia coli.

Kako javljaju njemački mediji, vrijednosti prelaze utvrđene granice, što znači da se voda više ne može sigurno piti.

Zabranom konzumacije vode je pogođeno ukupno 12 gradova na Baltičkom moru.

Opasne bakterije

Gradovi Lubmin, Wusterhusen, Stevelin, Pritzwald, Vierow, Brünzow, Gahlkow i Loissin, Konerow, Klein Ernsthof, Gustebin i Kräpelin izdali su naredbu za prokuhavanje vode za svoje građane.

Sve stanovnike informira Udruga Centralni vodovod i odvodnja putem vlastite web stranice.

Njemačka regija strogo upozorava građane da ne piju vodu izravno iz slavine, jer to može dovesti do gastrointestinalnih bolesti uzrokovanih bakterijama.

U ovom se trenutku ne mogu isključiti druge zdravstvene posljedice.

Također, mole stanovnike da ne dopuste da zagađena voda iz slavine dođe u kontakt s otvorenim ranama. Inače, tuširanje nije zabranjeno sve dok ne pijete vodu.

Točni podaci o razlozima zagađenja još nisu poznati. Odjel za zdravstvo već je proveo analizu i očekuje kako će rezultati analize biti dostupni u ponedjeljak (13. studenog).

Comments are closed.