Zadovoljna
Zadovoljna

UP0Z0RENJE VOZAČIMA U BAVARSKOJ: Počela je velika policijska akcija, evo što kontroliraju

755

Policija je u Bavarskoj započela veliku radarsku kontrolu prometa. Kako navode njemački mediji, radari za kontrolu brzine će biti postavljeni na čak 1.800 lokacija.

Bavarska policija želi na ovaj način upozoriti vozače na pridržavanje ograničenja brzine.

Vozači sljedeći tjedan moraju biti oprezni u Bavarskoj. Ako vozite prebrzo, najvjerojatnije ćete dobiti kaznu na kućnu adresu ili će vas policijski službenici odmah tražiti da je platite.

Akcija traje do subote

Naime, Bavarska ponovno sudjeluje u 24-satnom europskom “Speedmarathonu”, koji koordinira europska mreža prometne policije “Roadpol”.

Bavarska policija stoga pojačava kontrolu brzine do subote, 22. travnja, u 6 sati ujutro.

Ukupno oko 2.000 policijskih službenika i namjenskih udruga za nadzor prometa u općinama provjeravaju brzinu kretanja na oko 1.800 mogućih lokacija.

Tačne lokacije na kojima su postavljeni radari mogu se pratiti online na internet stranicama Ministarstva unutarnjih posplova.

Broj poginulih na cestama porastao je u Bavarskoj

“Naš “radarski maraton” ima za cilj potaknuti ljude da se pridržavaju ograničenja brzine. Brzina može ubiti!

Pretjerana i neprilagođena brzina bila je uzrok više od četvrtine svih prometnih nesreća sa smrtnim ishodom u Bavarskoj u 2022. godini.

Broj smrtnih slučajeva porastao je u odnosu na prethodnu godinu za gotovo 35 posto na 147. Ne radi se o ispisivanju što je moguće više kazni,” objasnio je ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann.

Prošle je godine bavarska policija uhvatila 9.756 prekršitelja brzine.

Vozio čak 190 km/h

Maksimalna vrijednost brzine izmjerena je na autocesti A 995 kod Unterhachinga gdje je vozač vozio brzinom od 190 kilometara na sat umjesto dopuštenih 80 km/h.

Ne sudjeluju sve savezne zemlje u Njemačkoj u velikoj policijskoj akciji kontrole brzine. Ova akcija neće biti na primjer provedena u Berlinu.

S druge strane, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Mecklenburg-Zapadnom Pomorju i Saskoj održavaju se posebne policijske kontrole čiji je fokus na ograničenju brzine.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst