Zadovoljna
Ženski portal

UP0Z0RENJE KUPCIMA U NJEMAČKOJ: Ne konzumirajte ovaj proizvod – može izazvati i paralizu!

519

Savezni ured za zaštitu potrošača i sigurnost hrane upozorava na konzumaciju veganskog umaka od badema u staklenki s poklopcom, proizvođača Joy sa sjedištem u Frankfurtu na Majni.

Bakterija Clostridium botulinum otkrivena je u proizvodu “Creamy Almond Ready to eat vegan Soße” (kremasti badem spreman za jelo veganski umak”, objavljeno je u petak.

Otrovi u hrani koje bakterije proizvode mogu izazvati ozbiljno trovanje (botulizam u hrani). Umak se prodavao u podružnicama u njemačkim Saveznim državama u Hessenu i Berlinu.

Prema informacijama, početna paraliza može se dogoditi samo nekoliko sati nakon konzumacije, što se očituje kao zamagljen vid, dvostruki vid, fotofobija, poremećaji gutanja i suha usta.

Paraliza bi mogla progresivno utjecati na respiratorne i srčane mišiće. Mogući rani simptomi su glavobolja, proljev i povraćanje.

Prema informacijama, osobe koje razviju simptome u roku od 36 sati nakon konzumiranja proizvoda trebale bi odmah potražiti liječničku pomoć i sumnjati na botulizam u hrani. (Fenix-magazin/IM)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst