Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

UČENIK (15) UŠAO U UČIONICU U NJEMAČKOJ ŠKOLI, PRIŠAO KOLEGI I PUCAO MU U GLAVU: Objavljeno ime 15-godišnjeg počinitelja

3

Mladić (15) koji je u četvrtak u školi Waldbachschule u Offenburgu (Baden-Württemberg) pucao i ubio svog kolegu iz razreda zove ze Mateja Z. , njemački je državljanin srpsko-kosovskog migracijskog podrijetla.

Tu vijest su u petak objavili njemački mediji nakon što se doznalo za užasan zločin u njemačkoj školi.

Mateja Z. (15) se sumnjiči da je pištoljem ubio svog kolegu iz razreda Pawlosa (15).Prema sadašnjoj istrazi, žrtva je pogođena u glavu s dva hica.

Njemački mediji, pa i BILD, za 15-godišnjaka pišu kako se zove Mateja Z. / Foto: Preslik
Počinitelj je to učinio, navodno, iz ljubomore. Zbog čega je bio ljubomoran, još nije objavljeno.

Prema informacijama Njemačke tiskovne agencije (dpa), vatreno oružje je stara Beretta 765. Još nije poznato je li oružje bilo u legalnom posjedu niti je li došlo do kršenja Zakona o kontroli oružja.

Kako su u petak objavili istražitelji, pištolj je vjerojatno potjecao iz osobnog okruženja navodnog počinitelja. To se također odnosi i na streljivo. Navodno je tinejdžer uzeo pištolj iz svoje kuće.

Bild, čiji su novinari razgovarali s majkom uhićenog mladića, piše kako je oružje kojim je počinjeno ubojstvo naslijeđeno od djeda 15-godišnjaka.

Pronašli Instagram profil 15-goidšnjeg počinitelja

Kako pišu njemački mediji, nakon kobne pucnjave u školi u Offenburgu, stižu nove informacije o tragičnom slučaju.

Objave iz okruženja osumnjičenog na društvenim mrežama pokazuju da je upravo 15-godišnjak koji je u četvrtak pucao u glavu kolegi iz razreda.

Na upit medija, državni odvjetnik nije želio ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju.

Njemački mediji su uspjeli pronaći Instagram profil navodnog osumnjičenika.

Mladić u svojim osobnim informacijama na Instagramu kao primjerenu dob navodi 15 godina, a na profilu ima zastavu Srbije i Kosova.

Otac navodno osumnjičenog, koji ima tvrtku u Offenburgu, nije želio ništa komentirati na telefonski poziv medija.

Brojne objave u komentarima, a koje pišu komentatori iz žrtvinog okruženja na društvenim mrežama upućuju da je 15-godišnjak počinitelj.

– Policijska istraga o pucnjavi u školi u Offenburgu i dalje je u punom jeku, rekao je glasnogovornik policije.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, u četvrtak oko dvanaest sati učenik je ušao u učionicu, prišao svom kolegi iz razreda i pucao mu u glavu. Dječak je preminuo u bolnici.

Policija je zasad objavila sljedeće informacije o zločinu: Nakon pucnjave osumnjičeni je počinitelj na hodniku udario učiteljicu u glavu i lakše je ozlijedio.

Opasne situacije postao je svjestan otac jednog učenika koji se zatekao u školskoj zgradi.

Prema priopćenju policije, on je uspio nagovoriti naoružanog učenika da odloži vatreno oružje.

Zbog toga je navodnog počinitelja, koji je odustao od opiranja i bijega, držao do dolaska policije nekoliko minuta kasnije.

Škola je u petak ostala zatvorena. Grad Offenburg ponudio je psihološku pomoć pogođenim roditeljima, njihovoj djeci te učiteljima i ostalim djelatnicima koji rade u školi.

Petnaestogodišnjak je i dalje u pritvoru. Protiv njega se vodi istraga zbog ubojstva iz nehaja.

Comments are closed.