Zadovoljna
Zadovoljna

U RODITELJE SE UVUKAO NEMIR, Š0KIRANI SU I ZABRINUTI: Nepoznata žena zna podatke njihove djece i dolazi im na kućnu adresu, predstavlja se kao socijalna radnica

613

Policija upozorava na lažnu socijalnu radnicu koja je u nekoliko slučajeva u njemačkoj Saveznoj zemlji Sjeverna-Rajna Vestfalija pokušala na prijevaru ući u obiteljske stanove i kuće te je tražila djecu.

Identitet žene još nije utvrđen, zna se samo kako je riječ o starijoj osobi. Nije poznato niti je li žena htjela odvesti djecu sa sobom i što je zapravo željela učiniti.

Posljednji slučaj dogodio se u četvrtak u Geldernu, u okrugu Kleve. Žena je došla na adresu obiteljske kuće i dadilji koja joj je otvorila rekla kako dolazi iz Ureda za socijalnu skrb mladih te želi vidjeti dječaka.

Znala je osobne podatke djeteta. Dadilja nije povjerovala u njezinu priču, zatvorila je vrata i nazvala Ured za socijalnu skrb mladih pa je ubrzo postalo jasno kako je žena lagala.

Majka djeteta je šokirana.

– Ta je gospođa rekla našoj dadilji da dolazi iz Klevea, socijalna je radnica i želi ući u kuću. Znala je koliko moj sin ima godina i kada mu je rođendan, rekla je zabrinuta majka.

Nije poznato od kuda ženi podatci o dječaku.

Roditelji su zabrinuti jer se slučaj s ženom koja je dolazila na kućne adrese i predstavljala se kao socijalna radnica ponovio nekoliko puta u kratko vrijeme.

– Imam jako loš predosjećaj, rekla je za medije majka dječaka kojeg je čuvala dadilja.

Policija je pokrenula istragu te poziva svjedoke neka se jave.

– Bilo bi od pomoći kada bismo mogli brzo dobiti opis osobe ili druge informacije u takvim slučajevima kako bismo istražili slučaj, rekla je Corinna Saccaro iz policijskog ureda za tisak u okrugu Kleve za Rheinische Post.

Slučaj u Geldernu podsjeća na incidente iz Ruhrske oblasti prije nekog vremena.

U kolovozu 2022. dvije su žene navodno radile u uredu za socijalnu skrb mladih u Neumühlu i Hambornu i htjele ući u stanove.

Tada je ured za socijalnu skrb mladih u Duisburgu izričito upozorio da se stranci ne puštaju u stan.

Bilo je i drugih slučajeva u Duisburgu 2019. godine. Muškarac i žena pretvarali su se da su zaposlenici ureda za socijalnu skrb i tražili najmlađe dijete. Kako je priopćila policija, tada nije bilo jasno radi li se o pokušaju otmice djeteta ili o prijevari da bi se ušlo u tuđi stan.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst