Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

U KOMBIJU SE NALAZILO 32 LJUDI: 31-godišnji vozač bježao policiji po gradu (VIDEO)

102

Zagrebačka policija u petak ujutro je nakon potjere po gradu zaustavila kombi vozilo stranih nacionalnih oznaka koje je prevozilo 32 migranta, a u zahtjevnoj potjeri nisu ozlijeđeni ni policajci ni građani, gotovo svi strani državljani također su neozlijeđeni, a vozač je uhićen.

Policija je izvijestila da je uhitila vozača za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Moldavije.

Opisujući detalje potjere, naveli su da su u jutarnjim satima, na autocesti A1 u smjeru Zagreba, policajci uočili kombi vozilo stranih nacionalnih oznaka za koji su posumnjali da prevozi strane državljane.

Vozač kombija odbio se zaustaviti na naredbe policajaca te je pobjegao u smjeru Zagreba. Na naplatnoj postaji Lučko probio je spuštenu rampu te je, grubo kršeći prometne propise, nastavio vožnju kroz Zagreb, navela je policija.

Policajci su kombi pratili na siguran način, vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu, istaknuto je. Istodobno su, kažu, na području Zagreba angažirane policijske patrole kako bi kombiju zapriječile prolazak na ruti kretanja na mjestu koje će biti najsigurnije za blokadu s obzirom na potencijalnu brzinu vozila.

Kada je došao na područje Črnomerca, vozač se nastavio kretati Kvaternikovom ulicom u smjeru juga, a policajci su mu na Kustošijanskoj ulici službenim vozilom taktički djelomično zapriječili daljnji prolazak tom ulicom.

Dolaskom do kućnog broja 2A, vozač kombija je, ustrajan u bijegu, udario u službeno vozilo policije, no bio je prisiljen zaustaviti se, a policajci su ga tada uhitili.

U vozilu su se nalazila 32 strana državljana.

Gotovo svi strani državljani su neozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu koji je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi za koju još nisu poznate kvalifikacije ozljeda, ali se prema prvim informacijama od liječnika radi o lakšoj ozljedi.

Iako se radilo o zahtjevnom postupanju zagrebačke policije, u samom događaju nitko od policijskih službenika niti građana nije ozlijeđen, naveli su u policiji.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Comments are closed.