Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

TLO SE ZATRESLO: Petrinju pogodio još jedan potres

516

Seizmološke službe zabilježile su umjeren potres magnitude 3.1 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje u četvrtak u 12,38 sati, priopćila je Seizmološka služba Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Petrinju je pogodio još jedan potres, a magnituda iznosila je 3.1 prema Richteru, dok je intenzitet u epicentru procijenjen na IV stupanj EMS ljestvice.

“Danas, 9. studenog 2023. godine u 12 sati i 38 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje.

Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na IV stupnja EMS ljestvice”, navedeno je na stranici Seizmološke službe.

Podsjećamo, Petrinju je 29. prosinca 2020. godine u 12:19 sati pogodio potres magnitude 6,4 MW s epicentrom 3 km jugozapadno od grada Petrinje.

Ovom su događaju prethodila tri velika potresa, od kojih najjači magnitude 5,2 MW. Nakon ovoga, uslijedila je serija nekoliko stotina potresa, od kojih najjači magnitude 5,0 po Richterovoj ljestvici.

U stravičnom potresu poginulo je sedmero osoba, od toga petero u Majskim Poljanama, a preostali u Žažini i Petrinji.

Comments are closed.