Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

TEMPERATURE SE SPUSTILE DO -19,5 STUPNJEVA: Led i minusi zabilježeni diljem Njemačke, meteorolozi najavili oluju

148

U Njemačkoj su temperature u većem dijelu zemlje u minusu. Ovo je vremenska prognoza za sljedeće dane.

U subotu su najniže temperature od minus 19,5 stupnjeva izmjerene u Leutkirchu im Allgäu i minus 19,2 stupnja u Oberstdorfu. U noći na nedjelju bit će suho s mogućom pojavom magle.

Temperature se spuštaju do -15 stupnjeva

Na sjeveru zemlje najniže temperature bit će od minus jedan do minus četiri stupnja. Na jugu će biti još hladnije s temperaturama od minus 8 do minus 15 stupnjeva, posebno u gorju.

U nedjelju će temperature biti nešto više. Na jugu zemlje će biti mjestimično sunčano vrijeme. Na sjeverozapadu zemlje postoji mogućnost za malo snijega ili kiše.

Maksimalne temperature kreću se od minus jedan stupanj u Vogtlandu do ugodnih devet stupnjeva u Breisgauu, javlja meteorološki portal.

Oluja na početku novog tjedna

Novi tjedan počinje burno. U ponedjeljak i srijedu oluje će pogoditi cijelu zemlju i donijeti kišu. U gorskim predjelima mogući su i orkanski udari vjetra. U Donjoj Bavarskoj postoji opasnost od kiše koja se smrzava na tlu.

Neugodni vremenski uvjeti ne bi trebali trajati dugo. Sredinom tjedna najviše dnevne temperature će se kretati između 10 do 14 stupnjeva.

Podsjećamo, kako je protekli tjedan u Njemačkoj zabilježeno ekstremno hladno vrijeme koje je pratio crni led i jak snijeg.

Zimska oluja donijela je Njemačkoj probleme u odvijanju cestovnog, željezničkog, ali i zračnog prometa. Teške vremenske prilike otkazale su školsku nastavu u određenim gradovima.

Comments are closed.