Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

TEMPERATURE ĆE PASTI I DO -10 STEPENI: Meteorolozi u Njemačkoj najavljuju i do 50 centimetara snijega

524

Njemački meteorolozi najavljuju snijeg u većem dijelu zemlje. Kako pišu njemački mediji, prvi snijeg ove godine već bi mogao pasti u petak.

Meteorolozi idućih dana najavljuju promjenjivo, ponegdje i olujno vrijeme, uz mogućnost snježnih padalina. Pojedini mediji pišu kako će temperature u pojedinim mjestima u Njemačkoj pasti i do – 10 stupnjeva.

“Snježna granica spuštat će od petka. Od sjeveroistoka će postati sve hladnije. Pahulje su moguće i u nizinama.

Zimske grmljavinske oluje su moguće u mnogim dijelovima zemlje u petak navečer”, kaže kvalificirani meteorolog za njemačke medije.

Snijeg u nizinama

U petak je snijeg moguć u području od istočne Njemačke do nižih planinskih lanaca. Na zapadu, međutim, vrlo je vjerojatno kako će biti kiša, jer će temperature biti od 3 do 5 stupnjeva.

“Zimske grmljavinske oluje stići će do Alpa u subotu navečer! Snijeg će se vjerojatno zadržati na nadmorskoj visini od 300 do 400 metara. U subotu i nedjelju će biti snijega, posebno na jugu zemlje”, objašnjava meteorolog.

“Vikendom će najviše temperature od Schwerina do Dresdena biti od 0 do 3 stupnja. Snijeg će se zadržati tijekom noći, a postoji opasnost od skliskih uvjeta na cestama u lokalnim područjima.

Na zapadu je moguće najmanje 5 do 10 centimetara snijega u niskim planinskim lancima na visini od 600 do 700 metara”, navode meteorolozi.

“Prije nego što temperature padnu, u četvrtak će biti blago vrijeme s temperaturama od 10 do 13 stupnjeva uz jak vjetar”, najavljuju njemački meteorolozi.

Ovakvo će vrijeme biti sljedećih dana

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom. Najviše temperature vrijednosti od 9 do 13 stupnjeva na sjeveru i 4 do 8 stupnjeva na jugu zemlje.

Puhat će i umjeren do svjež vjetar jugozapadnog i zapadnog smjera, a na sjeveru se očekuju i olujni udari.

DWD za petak najavljuje oborine. U izoliranim slučajevima može doći kratkotrajne grmljavine sa susnježicom ili snijegom. Dugotrajnije snježne padaline očekuju se u Alpama.

Temperature će se kretati od 4 do 10 stupnjeva.

Prema prognozama, i u subotu će biti promjenljivo vrijeme s dosta pljuskova – na zapadu kišom, a u ostatku zemlje sa snijegom ili susnježicom.

U Alpama će stalno padati snijeg.

“U Alpama bi moglo pasti do 50 centimetara svježeg snijega”, pišu njemački mediji pozivajući se na njemačke prognostičare.

Comments are closed.