Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

SVI SU SE ŠOKIRALI PRAVOM ISTINOM: Ostavio suprugu jer se počelo govoriti da je rodila poštarevo dijete, a onda se doznala istina

106

Priča o dvije djevojčice koje su u srpnju 1994. godine zamijenjene u bolnici u francuskom gradu Cannesu svake godine intrigira javnost, a mediji pokušavaju doznati što više informacija o njihovom životu.

Djevojčice Manon i Mathilde rođene su početkom srpnja 1994. godine u istoj bolnici u Cannesu.

Obje su imale žuticu, ali nije bilo dovoljno inkubatora, pa su ih stavili u isti inkubator pod UV lampu.

Pomoćna medicinska sestra, kasnije opisana kao “kronični alkoholičar”, čuvala je bebe. U nekom je trenutku zamijenila djevojčice i vratila ih pogrešnim roditeljima.

Sophie Serrano, majka djevojčice Manon se požalila kako je koža njezine kćeri pretamna, ali joj je rečeno kako je to od svjetla u inkubatoru.

Obje majke su primijetile različitu dužinu kose kod svojih djevojčica, ali su ih unatoč tomu poslali kući.

Tri godine kasnije, Manon je imala kovrčavu kosu, a njezin ten je bio maslinast, za razliku od oba roditelja.

Otac se rastao od majke nakon što se u njihovu mjestu proširila priča kako je dijete zapravo poštareva kći te kako ga je supruga varala s poštarom.

Sophie Serrano je 2004. godine odlučila napraviti DNA test, a on je pokazao kako Manon doista nije biološka kći svog oca, ali niti majke.

Istragom je utvrđeno kako se njihovo biološko dijete nalazi u blizini te kako su djevojčice zamijenjene u bolnici.

Dogovoren je susret obje obitelji, pa su obje djevojčice kad su imale 10 godina upoznale svoje biološke roditelje.

Kad su se dvije obitelji susrele, Sophiena biološka kći Mathilde potrčala je prema njoj i skočila joj u zagrljaj.

Sophie je rekla da je bila “prezadovoljna” i iznenađena koliko djevojčica izgleda slično njezinom bivšem partneru Davyju, odnosno svom biološkom ocu.

Nijedna obitelj nije predložila zamjenu djece. Nakon godinu dana, prestali su se viđati jer im je, kako su rekli, bilo previše bolno, a i razlike u odgoju djece su bile velike.

Prema pisanju The New York Timesa, drugi par, koji je tražio da njihov identitet ostane tajan, bili su “skromni radnici” koji su svoje dijete odgajali “prilično strogo”.

– Društvene, obrazovne i kulturološke razlike (između obitelji), dodale su bol i nesvjesno rivalstvo i uzele danak u našem odnosu, rekla je Sophie lokalnim novinama Nice-Matin.

Manon je nastavila nositi privjesak koji joj je poklonila biološka obitelj u obliku otoka Reunion.

Obitelji su tužile bolnicu koja im je morala isplatiti odštetu od gotovo 2 milijuna eura.

Bolnici je sud naložio da plati po 400.000 eura djevojkama koje su zamijenjene kad su bile bebe, po 300.000 eura za tri roditelja, po 60.000 za troje ostale djece.

Tijekom parnice, odvjetnici su se složili da je napravljena pogreška. No, tvrdili su da su roditelji trebali primijetiti da su bebe zamijenjene.

– Kako nakon četiri dana ne prepoznati svoje dijete? rekao je za Le Figaro jedan od odvjetnika.

No, roditelji nisu prepoznali svoju biološku djecu i šteta je učinjena.

Comments are closed.