Zadovoljna
Zadovoljna

STIŽE KONKURENCIJA ALDIJU I LIDLU? Novi trgovački lanac želi pridobiti kupce u Njemačkoj – evo na koji način

776

Popularni trgovački lanci u Njemačkoj Aldi i Lidl suočavaju se s konkurencijom koju im stvara norveški online trgovački lanac Oda.

Kako piše portal Chip.de koji prati situaciju na tržištu, Oda bi mogla biti ozbiljan konkurent popularnim trgovačkim lancima.

Već se pozicionirala na nekoliko njemačkih lokacija odakle putem mobilne aplikacije nudi brzu dostavu namirnica.

Naime, kupci kupovinu obavljaju putem mobilne aplikacije za kupovinu, a zaposlenici Ode im potom namirnice dostavljaju na kućnu adresu.

Tvrtka Oda je već u siječnju testirala svoj rad na 2.000 kupaca u Berlinu, a od 16.veljače svi u njemačkom glavnom gradu mogu kupovati s bilo kojeg mjesta pomoću aplikacije i primati dostavu namirnica.

Iz tvrtke poručuju kako su zadovoljni dosadašnjim iskustvom u Njemačkoj.

– U Norveškoj smo u proteklih devet godina postali vodeći na tržištu u kategoriji online trgovine namirnicama sa sofisticiranim logističkim sustavom.

Vjerujemo kako će nas naša operativna izvrsnost učiniti uspješnima i na njemačkom tržištu, rekla je glasnogovornica tvrtke Timea Rüb za Chip.de.

Cilj je, poručuju iz Ode, pridobiti “klasične tjedne kupce” iz supermarketa i to ne samo u Berlinu već i u drugim gradovima.

Tvrtka Oda trenutačno gradi veliki distribucijski centar u Braunschweigu i želi od ljeta opskrbljivati ​​Braunschweig, Salzgitter i Wolfenbüttel.

Druge lokacije su planirane za Wolfsburg, Gifhorn, Hannover i Peine.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst