Zadovoljna
Ženski portal

ŠTA SE DOGODILO? U njemačkoj školi ozlijeđeno je 36 osoba

1,498

Zgrada Gimnazije u Eltvilleu na Rajni (Hessen) evakuirana je u petak nakon što su brojni učenici imali poteškoće s disanjem.

Glasnogovornik dobrovoljne vatrogasne postrojbe Eltville rekao je kako ima 36 ozlijeđenih. Deset ih je prevezeno u bolnicu, uključujući dva vatrogasca i zaposlenika škole.

Točan uzrok poteškoća s disanjem još potpuno nije jasan. Prema prvoj istrazi sumnjalo se na mješavinu sredstava za čišćenje.

– Nekoliko učenika je u petak ujutro odvedeno u bolnicu na promatranje, ali nisu teže ozlijeđena, rekla je ravnateljica Angelika Morschheuser za Njemačku tiskovnu agenciju (dpa).

Sumanjalo se i kako je uzrok nadražujući plin. Prema riječima glasnogovornika policije, to vjerojatno nije bio slučaj, iako se to ne može potpuno isključiti.

– Vjerojatno se radilo o parama iz miješanih sredstava za čišćenje. Djelatnici vatrogasne jedicine uzeli su uzorke zraka i nakon provjere ustanovili kako je sve u redu.

Učenici su se vratili na nastavu, a potom otišli kući – rekao je glasnogovornik policije te istaknuo kako je istraga u tijeku. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst
Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst


This will close in 40 seconds