Zadovoljna
Ženski portal

ŠOK ZA ANGELU MERKEL: Iznenada preminuo njezin blizak suradnik i njemački veleposlanik

1,101

Preminuo je Jan Hecker (54), njemački veleposlanik u Kini, blizak suradnik i savjetnik Angele Merkel, priopćilo je njemačko Ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak ujutro u Berlinu.

– S dubokom tugom i zaprepaštenjem doznali smo za iznenadnu smrt njemačkog veleposlanika u Kini, prof. dr. Jana Heckera. U ovom trenutku naše misli su s njegovom obitelji i ljudima koji su mu bili bliski – stoji u priopćenju njemačkog Ministarstva vanjskih poslova.

Okolnosti Heckerove smrti još nisu poznate. Hecker je dužnost veleposlanika u Kini preuzeo tek nedavno, odnosno u kolovozu ove godine.

Jan Hecker je rođen u Kielu, bio je oženjen i otac je troje djece. U Pekingu je radio kao savjetnik za vanjsku politiku kancelarke Angele Merkel (CDU).

Hecker je prošao karantenu koja je uobičajena u Kini zbog pandemije koronavirusa nakon što je u kolovozu stigao u Peking. Prije toga, od 2017.godine je bio šef Odjela za vanjsku, sigurnosnu i razvojnu politiku pri saveznoj kancelariji, što ga je učinilo bliskim povjerenikom kancelarke.

Od 2011. do 2015. odvjetnik i politolog radio je kao sudac na Saveznom upravnom sudu, nakon što je od 1999. do 2011. radio u Saveznom ministarstvu unutarnjih poslova.

U Pekingu zasad njegove dužnosti preuzima njegov predstavnik, izaslanik Frank Rückert. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst
Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst


This will close in 40 seconds