Zadovoljna
Ženski portal

Söder poziva na produženje epidemijske situacije do …

1,445

Bavarski premijer Markus Söder izjasnio se za proširenje epidemijske situacije od nacionalnog značaja. To je nužna pravna osnova za mjere kao što su obvezne maske i testovi, na primjer u školama.

Markus Söder (CSU) strahuje od pravnih problema ako se sada proglasi kraj epidemije od nacionalnog značaja. “Ako se ova situacija okonča, de facto neće biti pravne osnove, bez obzira na sve.

Ni za testiranje u školi, ni za maske, ni za potpuno normalne ideje poput 3G +, 2G ili 3G”, rekao je Söder u radioWelt Bavaria 2.

Bavarski premijer smatra kada bi se ukidanjem pandemijskog stanja društvo našlo prepušteno samom sebi.

Teme konferencije premijera: Korona i poplava

Söder je izrazio razumijevanje da su mnoge ljude iznervirale mjere, osvrnuo se i na porast zaraze među starijima od 80 godina, ali i u školama. Federalni ministar zdravstva Spahn izjasnio se u korist okončanja epidemijske situacije .

Konferencija premijera održat će se danas i sutra u Königswinteru (Sjeverna Rajna-Vestfalija). Bavi se borbom protiv pandemije korone i njenim društvenim i ekonomskim posljedicama.

Osim toga, raspravljat će se i o posljedicama poplavne katastrofe u srpnju . Nacionalna pomoć od poplava nakon poplava 2013. također će biti uključena u bilancu.

Zaklada za zaštitu pacijenata odbacuje kraj epidemijske situacije

Njemačka zaklada za zaštitu pacijenata također upozorava na kraj izvanrednog stanja uoči premijerove konferencije.

“Još uvijek postoji dinamično širenje prijetećeg virusa”, rekao je član odbora Zaklade Eugen Brysch u intervjuu za radioWelt u Bayernu 2 am Morgen.

Brysch je također istaknuo da se trenutno u bolnicama liječi tri puta više osoba starijih od 80 godina od Covida nego prethodne godine.

Normalnost se još nije vratila u staračke domove. Stoga se zalagao za obvezno testiranje u cijeloj zemlji u staračkim domovima:

“Za pacijente, stanovnike, osoblje i posjetitelje, za sve, svaki dan, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ozdravljeni.” Cijepljeni ili oporavljeni nisu besplatna karta, pa Brysch.

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst