Zadovoljna
Zadovoljna

SM,RT DJEVOJČICE U NJEMAČKOJ ŠOKIRALA I ISTRAŽITELJE: Pronašli su je u šumi, evo koga dovode u vezu sa smrću 12-godišnjakinje

1.053

Detalji o sm,rti 12-godišnje Luise iz Freudenberga, čije je tijelo pronađeno u nedjelju, 12. ožujka, u blizini željezničkog tunela u njemačkoj Saveznoj zemlji Falačko-Porajnje, na samoj granici sa Sjevernom Rajnom-Vestfalijom, šokirali su i najiskusnije istražitelje.

Prema priopćenju policije, to mjesto nije na putu prema kući djevojčice i nalazi se u šumovitom dijelu.

Je li dvanaestogodišnjakinja slučajno krenula u krivom smjeru ili je možda oteta? Istražitelji za to još nisu dali objašnjenje.

– Još ne znamo sa sigurnošću je li mjesto na kojem je djevojčica pronađena ujedno i mjesto zločina, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik ureda javnog tužitelja u Koblenzu.

Sa smrću djevojčice policija povezuje dvoje 12-godišnje djece. Već u ponedjeljak poslijepodne njemački mediji su doznali kako je policija ispitala najmanje jedno dijete.

Državno odvjetništvo u ponedjeljak tu vijest nije željelo komentirati.

Mario Mannweiler iz ureda javnog tužitelja u Koblenzu u ponedjeljak je priznao koliko ga je šokirala smrt djevojčice.

– Moram priznati da sam šokiran, na temelju dokaza na licu mjesta moramo pretpostaviti da je dijete ubijeno.

U ponedjeljak je obavljena obdukcija, rezultati će se vjerojatno doznati danas, rekao je Mannweiler.

U Freudenbergu vlada tuga i nevjerica. Zastave u gradu su spuštene na pola koplja, a u školu koju je pohađala ubijena djevojčica stigli su psiholozi.

– U Freudenbergu smo duboko potreseni i mislima smo s članovima obitelji. U utorak ćemo u gradu izvjesiti zastave žalosti, rekla je gradonačelnica Nicole Reschke.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, djevojčica je nestala u subotu u poslijepodnevnim satima kad se od prijateljice vraćala kući.

Morala je pješačiti dobra tri kilometra od malog predgrađa Hohenhaina do Freudenberga.

Pretpostavlja se kako je krenula šumskim dijelom jer je htjela skratiti put. No, u šumovitom području gdje je Luise nestala nema signala za mobitel.

Dakle, da je Luise htjela dobiti pomoć, ne bi je uspjela dozvati putem njezinog pametnog telefona.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst