Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

S RAČUNA NESTALO MILION EURA: Predsjednik kluba šokiran: Pa radila je besprijekoran posao 20 godina, poznajemo se

155

Direktorica (75) švicarskog skijaškog kluba Langlauf-Zentrum Gantrisch (LZG) u blizini Berna mjesecima je uzimala novac iz klupske blagajne, a uzela je po svoj prilici oko 900 tisuća švicarskih franaka – što je gotovo milijun eura.

Prijevara je otkrivena tijekom ovogodišnje revizije.

– Skijaški klub Gantrisch je izgubio sav novac koji je uštedio u nekoliko mjeseci, potvrdio je predsjednik kluba Christoph Wüthrich (58) za “Berner Zeitung”.

Wüthrich je u šoku te je kazao kako ne može vjerovati da je direktorica kluba mjesecima “krala novac s klupskog računa”.

– Bila je direktorica kluba 20 godina, radila je besprijekorno svoj posao. Pripremala je račune i održavala kontakt s kontrolorima skijaških staza.

Članovi odbora i simpatizeri cijenili su nju i njezin rad, rekao je Christoph Wüthrich.

Klub je odgovoran za staze za skijanje u području Gantrischa, južno od Berna. Također iznajmljuje skije i organizira tečajeve.

Kako se tek sada doznalo, direktorica je prvi put posegnula u klupsku blagajnu u srpnju 2022. godine. Prvo, navodno je “prenosila na svoj račun” ponekad 20.000 franaka (oko 20.700 eura), a ponekad 80.000 franaka (oko 82.700 eura).

U siječnju je iznenada sama na svoj račun prebacila 400.000 franaka (oko 414.000 eura).

Predsjednik kluba Christoph Wüthrich govori o nedostatku gotovo milijun franaka u klupskoj blagajni. Klub je podnio prijavu. Wüthrich kaže kako ih je najviše pogodilo to što je 75-godišnjakinja iznevjerila njihovo povjerenje.

– Novac je za nas jedna stvar. Izigrano povjerenje je ozbiljno. Poznajemo se, radimo zajedno.

Zato se očito nikada nije dovodilo u pitanje to što je direktorica pojedinačnim potpisom mogla pokretati isplate. Procedura je sada promijenjena, kaže predsjednik kluba.

Kada je prijevara izašla na vidjelo, 75-godišnjakinja se već “sakrila od klupskih čelnika”.

Policija je s njom u kontaktu, a Državno odvjetništvo istražuje pronevjeru.

Comments are closed.