Zadovoljna
Zadovoljna

RODITELJI OBJE DJEVOJČICE NAPUSTILI GRAD: Policija upozorava na ono što se događa i pokušava smiriti situaciju

715

Slučaj 12-godišnje Luise, ubijene u Freudenbergu (Sjeverna Rajna-Vestfalija), izazvao je užas u cijeloj Njemačkoj.

Djevojčicu su ubile dvije kolegice iz razreda (12,13) od kojih je jedna bila njezina najbolja prijateljica.

Bijes i mržnja prema dvije maloljetne počiniteljice je sve veći pa su njihovi roditelji napustili Freudenberg.

Nije poznato gdje su roditelji, a prema informacijama RTL-a, u gradu od 17.000 stanovnika u Siegerlandu nema ih već dva dana.

Vlasti okruga Siegen-Wittgenstein objavile su kako su roditelji u kontaktu sa svojim kćerima, ali one su “smještene izvan kućnog okruženja” i neće se vratiti u svoju prijašnju školu.

Sljedeći je korak razmotriti zbog čega se ubojstvo dogodilo i što je nagnalo dvoje maloljetne djevojčice da počine takav užasan zločin.

Brojni korisnici društvenih mreža pišu uvredljive poruke pune mržnje i bijesa. Neki dijele i fotografije djevojčica koje su počinile ubojstvo.

– Pratimo to i stalno provjeravamo postavlja li se nešto kriminalno relevantno, rekao je glasnogovornik policije Siegen-Wittgenstein.

Brojna nagađanja, prijetnje i mržnja prema 12- i 13-godišnjacima počiniteljicama objavili su na društvenim mrežama djelomično anonimni korisnici.

– Ako tražite pomoću hashtagova, naći ćete puno, rekao je glasnogovornik policije.

Policija je apelirala na korisnike društvenih mreža neka ne šire nagađanja i prijetnje.

Udruga njemačkih kriminalističkih istražitelja (BDK) već je upozorila protiv dijeljenja slika, imena ili navodnih profila na društvenim mrežama počiniteljica na internetu.

– Distribucija osobnih podataka ili slika navodnih osumnjičenika od strane privatnih osoba na društvenim mrežama predstavlja moderan oblik lova na vještice.

Postoji velika opasnost da se s kriminalom u javnosti povežu ljudi koji s njom nemaju nikakve veze.

A postoji i opasnost da osobe koje su prokazane budu verbalno ili čak fizički napadnute, rekao je šef BDK-a Dirk Peglow.

Luise je nestala od subote, a pronađena je mrtva u nedjelju. Njemački mediji pišu kako je ubodena nožem 32 puta te kako je iskrvarila.

Dvije djevojčice su priznale zločin. Budući da još nisu navršile 14 godina, počiniteljice još nisu kazneno odgovorne i protiv njih, prema njemačkom kaznenom zakonu, ne može se podići optužnica.

Što je djevojčice nagnalo na krvavi čin još je nejasno. Navodno ih je razljutila svađa na platformi društvenih medija Tiktok.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst