Zadovoljna
Ženski portal

RAZLIČITA PRAVILA: Potvrda o preboljenju korone političarima u Bundestagu i dalje važi 6 mjeseci, ostalim stanovnicima samo…

1,779

Nova odluka njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) o smanjenju statusa o preboljenju korone sa šest na tri mjeseca ne odnosi se i na članove i političare njemačkog Bundestaga.

Za njih i dalje vrijede stara pravila pa će svi u Bundestagu koji su preboljeli koronu i dalje imati potvrdu o preboljenju u trajanju od šest mjeseci.

Tu su informaciju za njemačke medije Bild i Zeit potvrdili u utorak iz Bundestaga.

Naime, u Njemačkoj je dosad bilo pravilo da se potvrda o preboljenju korone može dobiti do šest mjeseci nakon oboljenja ako je oboljenje potvrđeno PCR testom.

RKI je to razdoblje sad smanjio na tri mjeseca a što se odnosi na milijune ljudi koji su preboljeli koronu.

Stoga se očekuje ljutnja velikog broja stanovnika Njemačke jer članovima i političarima Bundestaga ostaje sve isto. Njima potvrda i dalje vrijedi šest mjeseci.

Razlog za takav postupak je Opći ustav Bundestaga koji je napisan kada je još vrijedilo staro šestomjesečno pravilo i koji još nije promijenjen.

Kako piše Bild, još uvijek je nejasno treba li i, ako treba, kada, mijenjati Opći ustav.

Prema informacijama iz Bundestaga, provodi se kontinuirana analiza kako bi se utvrdilo jesu li indicirane promjene opće uredbe.

Alexander Dobrindt, čelnik državne skupine CSU-a u Bundestagu, oštro kritizira cijelu nastalu situaciju.

– Smanjenje oporavljenog statusa na tri mjeseca na tehnički upitan način, ali ostaviti ga na šest mjeseci za Bundestag je nečuveno.

To je za članove Bundestaga medvjeđa usluga. Karl Lauterbach “udara” na demokraciju – rekao je Dobrindt.

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst