Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

RASPLET OTMICE DJECE BOGATE NJEMAČKE NASLJEDNICE: Kćer (13) i sin (10) su pronađeni u Njemačkoj kod majke i vraćena su ocu

113

U petak poslijepodne je došlo do još jednog obrata u sporu oko skrbništva nad dvoje djece hamburške poduzetnice Christine Block i njezinog bivšeg supruga Stephana Hensela. Djeca su nakon sudske odluke vraćena iz Njemačke ocu u Dansku.

Nasljednica “Block Housea” Christina Block i njezin bivši suprug Stephan Hensel godinama se svađaju oko toga gdje će im živjeti dvoje djece, odnosno kćer Klara (13) i sin Theodor (10).

Oboje djece oteto je u novogodišnjoj noći u Danskoj gdje su bili s ocem te su se nedugo nakon toga pojavili u majčinom domu u Njemačkoj.

Nasljednica lanca restorana “Block House” Christine Block i njezin bivši suprug Stephan Hansel imaju ukupno četvero djece.

Stephan Hensel, koji živi u Danskoj, prethodno je podnio hitan zahtjev hamburškom Hanzeatskom višem regionalnom sudu i zahtijevao da mu se vrate kćer Klara (13) i sin Theodor (10).

Obiteljski senat Višeg zemaljskog suda u Hamburgu brzo je odlučio i naredio da majka Christina Block mora predati djecu. Odvjetnik kojeg je angažirao Hensel vratio je djecu te večeri u Dansku.

Sud je rekao da bi povratak djece ocu trenutno najbolje odgovarao najboljem interesu djece. Uzeto je u obzir da su djeca s ocem živjela gotovo dvije i pol godine te da su “istrgnuta iz tamošnje sredine pod izuzetno stresnim okolnostima”.

Oca su nepoznate osobe udarile na Silvestrovo u danskom Gravensteinu, a zatim su mu oduzeli dvoje djece. Pozadina navodne otmice djece je spor oko skrbništva.

Podsjetimo, nakon rastave 2014. Christina Block i Stephan Hensel podijelili su skrbništvo nad djecom Klarom i Theodorom.

Međutim, kada je otac zadržao djecu u svom domu u Danskoj u ljeto 2021. nakon vikenda odmora u Danskoj, Christina Block je progovorila o otmici i prijavila sve Višem zemaljskom sudu u Hamburgu.

Dobila je na sudu, ali ipak, njezin bivši suprug nije dopustio djeci povratak u Njemačku. Umjesto toga, tvrdio je da njih dvoje više ne žele živjeti s majkom.

U presudi iz veljače 2023., danski sud je na kraju odbio vratiti djecu u Njemačku. Christina Block je dobila pravo na posjete.

Comments are closed.