Zadovoljna
Ženski portal

PUTOVANJE NA ODMOR IZVAN NJEMAČKE: Ovo su zemlje na listi u koje je moguće turističko putovanje

1,793

Hrvatska se nalazi na listi zemalja koje se stanovnicima Njemačke preporučuju za odlazak na odmor.

Naime, njemački mediji veći drugi tjedan zaredom objavljuju listu zemalja u koje se iz Njemačke može putovati na odmor. Još prije tjedan dana Hrvatske na toj listi nije bilo. To se promijenilo na listi objavljenoj u nedjelju, 9. svibnja.

Odmor uprkos pandemiji!

Sve je više ljudi koji su primili prvo cjepivo, broj novozaraženih pada, neke europske zemlje polako, ali sigurno počinju popuštati mjere i već za blagdan Duhova očekuju turiste. Njemački RTL.de je objavio listu zemalja u kojima je odmor moguć unatoč pandemiji i uglavnom postojećim upozorenjima o putovanju te koja se pravila primjenjuju na turiste u pojedinim zemljama.

Uz Belgiju, Bugarsku, Dansku, Francusku, Grčku, Italiju, Maltu, Nizozemsku, Austriju, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Švicarsku, Slovačku, Španjolsku, Češku, Tursku , Mađarsku i Cipar među zemljama koje se preporučuju za odmor našla se i Hrvatska.

Njemački RTL piše kako u Hrvatskoj hoteli primaju goste, otvorene su terase restorana. Obavezno je nositi zaštitnu masku u javnim zatvorenim prostorima i izvan njih gdje god se ne može održavati međusobna udaljenost od 1,5 metra. Do 3. svibnja 17,5 posto stanovništva primilo je prvu dozu cjepiva.

– Oni koji ispunjavaju uvjete za prijavu mogu otići na odmor u Hrvatsku. Za ulazak u Hrvatsku stanovnici Njemačke trebaju negativni PCR test koji nije stariji od 72 sata, negativni test antitijela koji nije stariji od 48 sati, potvrdu da su preboljeli Covid-19 ili dokaz o cjelovitom cijepljenju (drugo cijepljenje mora biti prije najmanje 14 dana). Nema dodatnih zahtjeva za kontrolu tijekom boravka u Hrvatskoj. Privilegije za cijepljene osobe postoje samo prilikom ulaska u zemlju – piše njemački RTL. (Fenix-magazin/MD

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst