Zadovoljna
Ženski portal

Proizvođač obuće u Njemačkoj iz trgovina povlači jedan model dječjih cipelica zbog…

723

Proizvođač cipela Grohmann Schuhimport GmbH povlači sve modele dječjih cipelica za puzanje marke “Impidimpi”. Cipelice su se nalazile u prodaji u svim trgovinama Aldi Süd od 18. siječnja 2021. godine.

Iz tvrtke su priopćili kako je provjerom cipelica dokazana povećana razina kroma (VI) u potplatima i kožnom flasteru za cipelice. Nema izravnog kontakta s kožom, međutim, krom (VI) može izazvati alergije u slučaju slučajnog kontakta.

Sporne cipelice se mogu vratiti u bilo koju trgovinu Aldi-Süd, novac će biti vraćen.

Što je to krom VI?

Krom (VI) je jedan od najvažnijih alergena s obzirom na učestalost pojave senzibilizacije. Njegov učinak koji izaziva alergiju na kontakt s kožom odavno je poznat. Potrebno izbjeći bilo kakav kontakt s tvari koja izaziva alergiju. Međutim, to nije uvijek moguće jer potrošači ne mogu otkriti ostatke kroma (VI).

Krom (VI) se nalazi u mnogim predmetima kao što su to boje za tekstil, boje i lakove, zaštitnim sredstvima za drvo i kožnim proizvodima. Krom (VI) često izaziva alergiju i kožni ekcem. Potrošači najčešće mogu doći u kontakt s kromom (VI) prvenstveno noseći kožne remene za ručne satove, kožne cipele bez čarapa ili u kožnim rukavicama. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst