Zadovoljna
Ženski portal

PRAVILO 3G: Njemačka željeznica objavila koliko je putnika provjerila i koliko ih je bilo bez 3G potvrde

1,438

Kontrolori Njemačke željeznice (Deutsche Bahn) od srijede (24. studenoga) od kad se u javnom prijevozu primjenjuje pravilo 3G (cijepljen, oporavljen, testiran) pa do subote navečer su provjerili 80.000 putnika.

Od tog broja zatekli su 40 putnika koji nisu imali 3G potvrdu, piše “Bild am Sonntag”.

Prema priopćenju Njemačke željeznice, njihovi kontrolori će nasumično provjeravati putnike, a oni koje zateknu bez potvrde o pravilu 3G morat će napustiti prijevoznom sredstvo na sljedećoj postaji.

Kako piše “Bild am Sonntag”, oko 9.000 djelatnika Njemačke željeznice radi na kontroli i osiguranju putnika.

Njemačka željeznica je već ranije najavila kako će kontrolirati putnike u vlakovima na oko 400 linija u prometu na velike udaljenosti.

Predložili su saveznoj policiji da oni kontroliraju putnike u gradskom prijevozu jer Njemačka željeznica za to nema dovoljno djelatnika.

Željeznički sindikati EVG i GDL kritizirali su činjenicu da bi djelatnici Njemačke željezncie mogli biti izloženi dodatnom stresu zbog provjere putnika.

– Oni nisu zamjenici “šerifa” – rekao je zamjenik predsjednika Sindikata željeznica i prometa (EVG) Martin Burkert.

Nezadovoljstvo provjerama putnika je izrazila i putnička udruga “Pro Bahn”.

– Svatko tko se nalazi u vlaku koji prometuje na relaciji od Hamburga do Berlina i bude uhvaćen nedugo nakon Hamburga bez 3G potvrde, još uvijek može proputovati gotovo cijelu rutu – kritizirao je počasni predsjednik Udruge Karl-Peter Naumanna. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst