Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

POTPUNO POLUDIO: 38-godišnjak u Njemačkoj bacao stvari iz zgrade, vikao na susjede, prijetio policajcima, izazvao požar….

149

Stanar (38) stambene zgrade izazvao je u subotu navečer veliku akciju policije, hitne pomoći i vatrogasaca u središtu Bad Bolla ( okrug Göppingen).

Oko 20.45 sati policiju je zvao drugi stanar zgrade. Prijavio je da se njegov susjed iz neobjašnjivog razloga ponaša vrlo agresivno. Prema riječima stanara, 38-godišnjak je navodno vikao na susjede.

Kad je stigla policija, muškarac je bio agresivan, policajcima prijetio smrću, psovao i vrijeđao ih.

Zatim je s prozora na prvom katu zgrade bacao razne kućanske predmete, namještaj i smeće.

– Prijetio je da će zapaliti stambenu zgradu u kojoj živi šesteročlana obitelj s djecom, priopćila je policija.

Pozvane su dodatne policijske snage, djelatnici hitne službe, lokalni vatrogasci i policijski tim za specijalne akcije. Svi stanari zgrade su evakuirani.

Nešto iza 22.15 sati Hitna pomoć primijetila je požar u krugu stana u potkrovlju. Nakon 15-ak minuta pripadnici Specijalne jedinice policije (SEK) su uhitili 38-godišnjaka.

Vatrogasci su uspjeli požar staviti pod kontrolu i ugasiti u idućih sat i pol.

Stambena zgrada trenutno nije useljiva, a evakuirani stanari su se tijekom noći uz pomoć općinske uprave Bad Boll uspjeli smjestiti na drugo mjesto. Razmjeri štete na objektu još nisu utvrđeni.

Muškarac je priveden u policijsku postaju u Uhingenu.

– Tamo je nastavio s neredima u pritvorskoj ćeliji. Protiv njega su podignuti razni kazneni postupci, između ostalog i za prijetnje i teško podmetanje požara, priopćila je policija.

Comments are closed.