Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

POSLOVI KOJI NISU ZA SVAKOGA: Ovo su trenutno najplaćeniji mini poslovi u Njemačkoj

165

Ako ste u potrazi za honorarnim poslom, prvo što vam vjerojatno padne na pamet su klasični honorarni poslovi poput konobarenja ili pomoćnog radnika u supermarketu.

Zapravo, postoji mnogo drugih načina na koje možete zaraditi novac sa strane.

Od učitelja do pomoćnika pri inventuri – ovdje vam predstavljamo deset dobro plaćenih honorarnih poslova u Njemačkoj.

Instruktor/učitelj

Kurir na biciklu

Hostesa

Dostavljač

Agent pozivnog centra

Pomoćnik u proizvodnji

Scenski radnik

Konobar/uslužni radnik

Promotor

Pomoćnik pri obavljanju inventure

1. Učitelj – instruktor

Ako ste posebno dobri u određenom školskom predmetu i možete dobro prenijeti svoje znanje, mentorstvo bi za vas trenutno moglo biti dobro plaćen honorarni posao. Jer kada podučavate, sami možete odrediti cijenu poduke.

Kao student ili ako mijenjate karijeru kao učitelj, možete naplatiti između osam i 18 eura, ovisno o predmetu i težini gradiva. Međutim, ako ste obučeni ili ambiciozni učitelj, lekcija kod vas može stajati između 20 i 50 eura.

Kao mentor, osim što savršeno znate gradivo, trebate imati i puno strpljenja da biste mogli učenicima objasniti gradivo treći ili četvrti put ako je potrebno. Prednost posla tutora: Možete zaraditi i online, jer je online podučavanje sve traženije.

2. Kurir na biciklu

Kao kurir na biciklu, ne putujete automobilom, već biciklom. To znači da se možete bolje snalaziti u prometu unutar grada i često možete brže doći do kupaca nego da automobilom morate prolaziti kroz prometnu gužvu u vrijeme špice. Usput, dodatni fizički napor se isplati: kao iskusni kurir na biciklu možete zaraditi i preko 20 eura na sat. Uz osnovnu plaću često postoji i provizija s kojom dobivate dio od prodaje.

Vaša zarada također ovisi o tome koliko narudžbi možete izvršiti. Brzina je ono što čini uspješnog i dobro zarađenog dostavljača na biciklu. Posao kurira na biciklu često se nudi u velikim gradovima s velikim prometom.

Mogući poslodavci za ovaj posao, koji se često koristi kao studentski su davatelji poštanskih usluga, restorani, zalogajnice ili čak laboratoriji za koje vozite uzorke od točke A do točke B.

3. Hostesa

Područja djelovanja su raznolika i dobivat ćete različite zadatke ovisno o vrsti sajma. Vi brinete o sajmovima i vodite razgovore s kupcima. Ugostiti kupca također je dio vaših zadataka.

Hostese u prosjeku zarađuju 13 eura po satu, što ih čini jednim od dobro plaćenih honorarnih poslova. Međutim, da biste radili kao hostesa na sajmovima, morate ispuniti nekoliko uvjeta: S jedne strane, trebali biste biti sposobni pristupiti ljudima na profesionalan i prijateljski način.

Prednost je i dobro poznavanje engleskog jezika. Često se preferiraju hostese njegovanog izgleda i vitke do “neutralne” figure, ovisno o poslodavcu i o kakvom se sajmu radi.

4. Vozač dostavljač

Klasičan, ali dobro plaćen honorarni posao je vozač dostavljača. Satnica varira, ali na dobrim poslovima možete zaraditi i do 15 eura po satu. U prosjeku, satnica je oko 13 eura. Osim toga, često postoje napojnice i novac za benzin ako dostavljate vlastitim automobilom. No, ne bi vam trebao biti problem dopremiti robu na šesti kat bez lifta.

Mogući poslodavci uključuju pružatelje poštanskih usluga, restorane, snack barove i slično.

5. Agent u pozivnom centru

Razgovor s ljudima putem telefona nije za svakoga, ali honorarni posao u telefonskoj korisničkoj službi svakako je unosan. Uz prosječnu plaću po satu od 13 eura, možete zaraditi nešto dodatnog novca sa strane bez potrebe za fizički napornim radom.

Osim toga, rad od kuće često je zgodan. Kao agent u pozivnom centru odgovarate na pitanja korisnika na telefonskoj liniji, obavještavate korisnike telefonom o novim ponudama ili pokušavate regrutirati sudionike za anketu.

6. Pomoćnik u proizvodnji

Ova industrija sve više traži privremene radnike. Kao pomoćnik u proizvodnji ne treba vam nikakva posebna obuka, samo nešto manualnih vještina i sposobnost koncentracije. Vaši zadaci su jednostavan ručni rad, kao što je sastavljanje pojedinačnih dijelova.

Vaša satnica je oko 13 eura po satu, povrh čega možete dobiti bonuse. Posebno je isplativo obavljati ovaj posao tijekom noćne smjene i vikendom. Nedjeljom, primjerice, ponekad možete dobiti dodatak u iznosu do 150 posto svoje plaće po satu.

7. Scenski radnik

Kao scenski radnik pomažete u postavljanju i rastavljanju pozornice, scene i tehnike na događanjima. Posao je osobito popularan jer se često morate puno kretati i obično možete pratiti događaje nakon što su postavljeni.

Mogući poslodavci su organizatori koncerata, event agencije ili dobavljači reklamnog materijala koji, primjerice, postavljaju i demontiraju reklamne ploče na nogometnim utakmicama. Možete očekivati ​​prosječnu plaću od 13 eura po satu. U nekim slučajevima isplaćuju se satnice veće od 15 eura, posebno ako se radi nedjeljom ili noću.

8. Konobar/uslužni radnik

Posao konobara/konobarice je gotovo klasični honorarni posao. Ipak, u ugostiteljstvu se ponekad može dobro zaraditi. Prosječna satnica konobara ili konobarice je oko 13 eura po satu. U tvrtkama koje dobro posluju, međutim, oko 50 posto plaće po satu zarađuje se kao napojnica.

To znači da kao konobar možete zaraditi do 19 eura po satu. No, posao konobara je vrlo naporan jer ste cijeli radni dan na nogama, narudžbe uvijek moraju biti brzo i na vrijeme isporučene kupcima, a ponekad morate i dobro pospremiti i očistiti objekt nakon zatvaranja.

9. Promotor

Promotor nije samo dobro plaćen posao bez obuke, već može biti i stvarno dobro plaćen honorarni posao. Ako izvanredno obavljate posao, možete očekivati ​​satnicu do 15 eura po satu.

U prosjeku promotori zarađuju oko 13 eura na sat. Posjećujete sajmove i druga događanja kako biste promovirali određeni proizvod ili uslugu. Važno je da imate određene vještine, poput komunikacijskih vještina i samopouzdanja, te određeno predznanje o oglašavanju i marketingu.

10. Pomagač u inventuri

Jednom godišnje dođe vrijeme da svaka industrijska tvrtka, supermarket, robna kuća ili željezarija provedu inventuru. Budući da se ovdje mora evidentirati cjelokupna zaliha robe, tvrtkama je u ovom trenutku često potrebno mnogo pomoćnika u inventuri.

Ovisno o uspješnosti i veličini tvrtke variraju i plaće inventara. U prosjeku možete očekivati ​​satnicu od 13 eura. Kao pomoćnik u inventuri, morate biti u stanju potpuno se koncentrirati nekoliko sati odjednom i imati osnovne aritmetičke vještine. Uostalom, zalihe treba precizno evidentirati, a ne procjenjivati.

Comments are closed.