Zadovoljna
Zadovoljna

POLITIČARI TRAŽE: Stanovnicima Njemačke 3.000 eura “energetske olakšice”

1.066

Članovi Unije u Bundestagu, predlažu da bi samci i obitelji trebale biti oslobođene poreza na dohodak za 2022. i 2023. godinu.

U nacrtu rezolucije vodstvo zastupničke skupine predlaže naknadu od 3.000 eura i dodatni dodatak od 1.000 eura za svako dijete po kućanstvu.

To bi se trebalo odnositi na samce s godišnjim bruto prihodom od najviše 30.000 eura. Za bračni par prijedlog predviđa ograničenje prihoda od 60.000 eura.

Osobe s niskim primanjima koje ne podliježu porezu na dohodak moraju imati mogućnost izravne isplate, navodi se.

Ako pogledate kretanje cijena na benzinskoj postaji, troškove za struju, za grijanje, onda će se mnoge obitelji zapitati je li hladnjak pun ili prazan na kraju mjeseca, rekao je Alexander Dobrindt, voditelj državne skupine CSU-a u Bundestag.

Njemačka vlada sada mora dati odgovor na postavljeni prijedlog. Istodobno, političar CSU-a pozvao je Semafor koaliciju da prihvati prijedlog Unije o smanjenju poreza na crpkama kako bi gorivo ponovno pojeftinilo.

Podsjećamo, članovi Unije predložili su da se izdvoji 1.000 eura po djetetu.

U Njemačkoj svakodnevno stižu prijedlozi kojima se želi olakšati skupa svakodnevica građanima. Najavljen je treći paket pomoć od strane države.

U Njemačkoj su također od 1. rujna na snazi posebne mjere za uštedu energije.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst