Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

POLICIJA POSTAVILA RADAR ZA NADZOR BRZINE, VOZAČU ZASMETALO: Parkirao je svoje vozilo točno ispred radara i na to ima potpuno pravo

258

Ogorčeni vozač nije bio oduševljen postavljanjem radara za brzinu u Tirinškoj pa je jednostavno parkirao ispred radara kako bi zaštitio druge vozače u prometu koji voze prebrzo. Njegov postupak. čini se, neće biti kažnjen jer to nije kažnjivo djelo.

Kamere za kontrolu brzine koriste se na mnogim mjestima u Njemačkoj. Prednost ovih sustava za nadzor: mobilni su i mogu se parkirati na različitim lokacijama.

Takvu kameru za mjerenje brzine postavila je tirinška policija u Mühlhausenu u gradskoj šumi, prenosi Thuringia 24.

S tim se nije složio vozač koji je svoj automobil Smart parkirao točno ispred kamere za nadzor brzine pa kamera nije mogla detektirati druge automobile.

Iako mnoge vozače smetaju, kamere za kontrolu brzine imaju svoju svrhu. Osim što sprječavaju vozače da brzo voze, kamere služe kao ključni izvor prihoda za općine i gradove.

Ipak, uređaji za mjerenje brzine frustriraju mnoge sudionike u prometu. To je još jednom dokazao incident u Mühlhausenu.

Nekoga je očito toliko zasmetao radar u blizini gradske šume da je brzo odlučio parkirati ispred postavljenog radara.

Očito je da je to učinjeno namjerno jer je bilo dovoljno parkinga na šljunčanoj parceli i ispred i iza radara. Ipak, vozač

Smarta odlučio je parkirati točno ispred radara i potencijalno uskratiti gradu značajan prihod od kazne.

Vara se tko misli da ovom vozaču sada prijeti kazna. Jer parkiranje ispred radara je dozvoljeno.

Sličan slučaj pokrenut je pred Saveznim sudom pravde prije nekoliko godina. Sud je odlučio da je parkiranje legalno.

Comments are closed.