Zadovoljna
Zadovoljna

POLICIJA IMPRESIONIRANA 10-GODIŠNJAKOM: Spriječio je tešku nesreću na autocesti i spasio živote mnogih

784

Zahvaljujući brzoj reakciji i hrabrosti 10-godišnjeg dječaka u utorak u poslijepodnevnim satima je izbjegnuta nesreća na autocesti kod Messeschnellwega (Hannover) prema Celleu u Donjoj Saskoj.

Dječak se nalazio u automobilu kojeg je vozio njegov 66-godišnji praujak. Njemu je iznenada pozlilo te se onesvijestio.

Dječak je reagirao brzo, uhvatio volan automobila i vjerojatno spasio ne samo sebe i svog praujaka već i živote drugih sudionika u prometu.

– Policijsko priopćenje objavljeno je prvenstveno kako bi se iskazalo poštovanje prema djetetu i njegovom postupku.

Ne bi svaki dječak te dobi mogao na vrijeme prepoznati situaciju i reagirati, rekla je glasnogovornica Natalia Shapovalova u intervjuu za RTL.

Kad se muškarac u utorak poslijepodne onesvijestio i izgubio kontrolu nad vozilom, automobil je ponekad ubrzao i do 150 km/h.

Svjedoci su prijavili policiji vozilo koje se nepravilno kretalo autocestom.

Za to vrijeme dijete je zgrabilo volan i pokušalo voziti auto preko Messeschnellwega u smjeru Cellea. Ponekad je auto dodirivalo središnju zaštitnu barijeru.

Reagirao vozač kamiona

– Automobil je prošao kroz obje trake i bankinu ​​pod nekontroliranim ubrzanjem sve dok dječak nije sa suvozačevog mjesta uspio usmjeriti automobil prema izlazu.

Vozač kamiona (44), koji je primijetio upadljiv način vožnje pa je sam morao snažno zakočiti, svojim je tegljačem prošao pored automobila kako se vozilo ne bi vratila na kolnik.

Time je pomogao djetetu da konačno zaustavi auto na rubu zelene površine Nakon zaustavljanja, pomogao je dječaku a kad su došli djelatnici prve pomoći također zbrinuli su onesviještenog muškarca.

Građanska hrabrost je ovdje bila vrlo važna. Vozač kamiona i ostali ljudi koji su prvi reagirali pokazali su vrlo dobru reakciju, pohvalila je sve sudionike spašavanja glasnogovornica policije.

Dijete je s lakšim ozljedama predano majci i nije mu bilo potrebno daljnje liječenje.

Muškarac je sada izvan životne opasnosti. Ono što je sada važno je psihološka pomoć za sve uključene, a posebno za dijete.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst