Zadovoljna
Zadovoljna

PLAĆE I DO 15.000 EURA MJESEČNO: U njemačkim ministarstvima drastično porastao broj novih radnih mjesta

581

Savez njemačkih poreznih obveznika kritizirao je aktualnu vladu zbog otvaranja mnogih novih radnih mjesta u ministarstvima s najvišim koeficijentima plaća, što je povećalo troškove za 50 milijuna eura godišnje, priopćeno je u ponedjeljak.

„Broj zaposlenih u ministarstvima prešao je granicu od 30.000, a posebice je porastao broj državnih službenika s najvišim koeficijentom plaća“, priopćio je Savez njemačkih poreznih obveznika, organizacija koja redovito ukazuje na nerazumno trošenje poreznog novca.

„Socijaldemokratsko-zeleno-liberalna vlada je od dolaska na vlast prije nešto više od godinu dana zaposlila 168 državnih službenika u kategoriji od B3 do B11, gdje se plaće penju i do 15.000 eura mjesečno“, stoji u priopćenju.

Prema Savezu njemačkih poreznih obveznika, samo ovih 168 novootvorenih radnih mjesta dodatno opterećuju državni proračun za 50 milijuna eura godišnje.

Kao posebno skup projekt pokazalo se osnivanje novog ministarstva za gradnju, koje se do tada nalazilo u sklopu ministarstva unutarnjih poslova. Ovdje je broj radnih mjesta u B kategoriji porastao za 36.

“Ministarstva u rukama nove vlade kao da se natječu u otvaranju skupih radnih mjesta”, zaključuje se u priopćenju.

Stranke vladajuće koalicije se trenutno prepiru oko novog zaduženja koje je, zbog vojnih izdataka i ublažavanja posljedica inflacije i poskupljenja energenata, dosegnulo rekordne razmjere.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst