Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

PIV0 JEFTINIJE 0D V0DE: U Minhenu boca vode na dječjem karnevalu koštala 14,90 eura

38

Sezona karnevala polako, ali sigurno dolazi. Više njemačkih medija objavilo je informaciju kako je na dječjem karnevalu u njemačkom gradu Münchenu voda koštala 14,90 eura.

Roditelji su doživljeli cjenovni šok na događaju za djecu koji se održao u luksuznom hotelu Bayerischer Hofu.

To što sad sve poskupljuje nije ništa novo. Mnogi su se već navikli na rastuće cijene prilikom kupovine ili u restoranima – iako nevoljko.

Međutim, ako ste pogledali jelovnik na karnevalu Pumuckl Ballu prošle nedjelje u luksuznom hotelu Bayerischer Hof, vjerojatno vam je knedla zapela u grlu, javlja t-online.de

Sok osam, a torta devet eura

Kako doznaje “tz”, boca vode od 0,75 litara koštala je paprenih 14,90 eura. Usporedbe radi: na Oktoberfestu ste prošle godine za kriglu piva u prosjeku morali izdvojiti 14,29 eura.

Samo u dva šatora na Oktoberfestu platili ste pivo 14,90 eura i 17,40 eura. Svugdje je litra piva bila jeftinija od vode na dječjem karnevalskom balu, pišu njemački mediji.

Ni cijene ostalih pića nisu bile baš niske. Kako piše “tz”, pola litre špezija ili soka od jabuka koštalo je osam eura, krofna – posuta ili glazirana – 6,50 eura.

“Pinocchio ice cream sundae” s tri kuglice uključujući Smarties i kornet sladoleda bio je dostupan za 11,50 eura, a komad torte za 9 eura.

Organizator prebacuje odgovornost na Bayerischer Hof

Ako ste htjeli nešto “pravo” pojesti, morali ste imati najmanje 17,50 eura u džepu. Toliko je koštao burger – najjeftinije jelo. Uzalud su posjetitelji tražili porciju krumpirića ili nešto slično, pišu njemački mediji.

Za cijene je odgovoran sam Bayerischer Hof, a ne karnevalska udruga Narhalla kao organizator, navode njemački mediji. Sam Bayerischer Hof nije se oglasio o ovim visokim cijenama.

Comments are closed.