Zadovoljna
Zadovoljna

PAZITE DOK VOZITE! Evo u kojim njemačkim gradovima se nalazi najviše radara za kontrolu brzine na cesti

693

Ako vozite prebrzo i ne poštujete važeća ograničenja brzine, riskirate kazne, kaznene bodove u Flensburgu ili čak oduzimanje vozačke dozvole.

Međutim, ono što neki vozači možda ne znaju jest u kojim se gradovima nalazi najviše radara za nadzor brzine, a time i najveća mogućnost da dobijete kaznu. Jer u nekim njemačkim gradovima postoji znatno više kontrola.

Odvjetnička tvrtka Goldenstein Rechtsanwälte je analizirala koliko mobilnih i fiksnih kamera za kontrolu brzine ima u 40 najvećih njemačkih gradova. Rezultat je nevjerojatan.

Odvjetnici u 40 najmnogoljudnijih njemačkih gradova pitali su koliko ima fiksnih radara za brzinu na cestama. Rezultati se odnose na stanje na dan 2. decembra 2022. godine, pišu odvjetnici na svojim stranicama.

Osim toga, mobilne i fiksne kamere za mjerenje brzine u gradovima također su identificirane uz pomoć “podataka iz prometnih aplikacija Waze i Blitzer.de”.

Kako bi pravnici mogli usporediti te vrijednosti “po gradovima”, usporedili su vrijednosti uz pomoć podataka iz regionalne baze podataka Saveznog zavoda za statistiku s postojećim površinama ulica u dotičnim gradovima.

Broj kamera za kontrolu brzine je nevjerojatan. Jer u 40 najvećih njemačkih gradova postoji prosječno 17,7 fiksnih i 3,6 mobilnih i polustacionarnih radara za mjerenje brzine koji svaki dan mjere brzinu vozača.

Posebno oprezno i ​​primjereno vozači trebaju voziti u Hamburgu jer tamo ima najviše radara za kontrolu brzine, čak 77.

Prema statistici odvjetničke tvrtke Goldenstein Rechtsanwälte slijede:

u Kölnu – 71.1
u Berlinu – 54.4
u Stuttgartu – 43.9
u Wuppertalu – 36.7
u Bonnu – 24.1
u Karlsruheu – 22.3
u Aachenu – 21.1

Ako kontrole crvenog svjetla pretvorite u postojeću uličnu površinu, onda Wuppertal ima najviše radara za brzinu. Jer ovdje je 26,1 radar na 1.000 hektara ceste.

Također u Kölnu mjereno po površini postoji 17,5 radara za brzinu i 11,8 u Hamburgu. U gradovima Berlinu i Münchenu vrijednost je znatno niža:

Berlin 5.4
München 3.4

Mjereno prema površini ulica, postoji samo pet njemačkih gradova s ​​manje radara nego u Münchenu.

To su:

Duisburg 2.9
Braunschweig i Essen po 2,8
Krefeld 1.2

Magdeburg ima najmanji broj fiksnih, mobilnih i polustacionarnih radara za kontrolu brzine sa samo 0,7 provjera dnevno na 1.000 hektara cestovne površine.

Odvjetnik Alexander Voigt, direktor Goldenstein Rechtsanwältea, objašnjava na svojoj web stranici: “Naša analiza pokazuje da postoje velike razlike u cijeloj zemlji kada je riječ o kontroli brzine u cestovnom prometu.

U Wuppertalu je, na primjer, postavljeno 37 puta više kamera za kontrolu brzine nego u Magdeburgu, na temelju raspoložive površine ulica.

Naravno, ako uvijek vozite pravilno i pridržavate se ograničenja brzine, nemate se čega bojati.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst