Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

PANIKA U ŠKOLI U NJEMAČKOJ: Privedeno troje učenika, pojavila se i video snimka

232

Nakon što je u jutarnjim satima policija privela dvojicu učenika u školi „Neuen Schule Dorsten“ u Dorstenu (Sjeverna Rajna-Vestfalija), u popodnevnim satima privedena je i 14-godišnja učenica.

Škola je zbog prijetnji evakuirana u jutarnjim satima, a pripadnici specijalnih policijskih jedinica su pretražili školsku zgradu. Nisu pronađeni nikakvi sumnjivi predmeti.

U telefonskom pozivu, “kompjuterski generirani glas” je objavio da želi povrijediti ljude u školi. Nakon poziva pronađen je i trag maskirane osobe u školskom dvorištu, priopćila je policija.

Policajci su izašli u potragu, tijekom koje je u školskoj dvorani otvoren centar za 600 učenika i 40 profesora.

U međuvremenu je kružila snimka iz škole na kojoj se vidi učenik s nožem.

Ranije smo objavili…

Policija u Dorstenu (Sjeverna Rajna-Vestfalija) privela je dvoje učenika koji pohađaju tamošnju školu „Neuen Schule Dorsten“, a koje se sumnjiči za prijeteći poziv upućen u srijedu ujutro toj školi.

Prema priopćenju policije, prijeteći poziv primljen je u “Neue Schule Dorsten” (765 učenika, 29 razreda, osnovan 2018.) u srijedu ujutro. U podne su uhićena dva srednjoškolca.

– Učenici su već bili u učionici kada se začuo prijeteći poziv. Morali su se zaključati u sobe sa svojim učiteljima. Stigle su specijalne snage iz cijele Sjeverne Rajne-Vestfalije. Teško naoružani policajci pretraživali su učionice, priopćila je policija.

Tijekom policijske akcije pojavila se TikTok snimka učenika za koje se navodi da drže noževe u rukama. Zabrinuti roditelji došli su u ograđeni školski prostor.

– Tijekom prijetećeg poziva čuo se računalno generirani glas, priopćila je policija. Prijetnja se odnosila na navodno predstojeće divljanje.

U podne su pripadnici SEK-a konačno izveli prve učenike iz školske zgrade u sportsku dvoranu. Dvojica učenika su s lisicama na rukama uvedena u policijski kombi.

– Još uvijek nije jasno jesu li oni odgovorni za uzbunu u školi. Trenutačno ih čuvaju pripadnici Specijalne jedinice policije (SEK).

Comments are closed.