Zadovoljna
Zadovoljna

PANDEMIIJA U NJEMAČKOJ: Zdravstveni stručnjak optužio ministra zdravlja Karla Lauterbacha za širenje panike

1.110

Njemačka vlada je na “pogrešnom putu” s pripremama propisa za panndemiju, rekao je zdravstveni stručnjak oporbenog demokršćanskog CDU-a Erwin Rüddel, optuživši ministra zdravstva Karla Lauterbacha za širenje panike.

“Put kojim su krenuli je pogrešan”, rekao je Rüddel, član Bundestaga, za Deutschlandfunk u ponedjeljak.

Ocijenio je da je tijekom ljeta postignuta dobra bazična procijepljenost stanovništva protiv koronavirusa te da će jesen i zima biti “relativno relaksirane”.

Riedel je optužio Lauterbacha da donosi nesigurnost stanovništvu i dodao da je iznenađen što liberalni FDP, najmanja stranka u vladajućoj koaliciji, sudjeluje u, kako je rekao, širenju panike, javlja dpa.

Lauterbachov nacrt zakona, koji je njegovo ministarstvo izradilo zajedno s ministarstvom pravosuđa, predviđa da će njemačke države od oktobra ponovno moći narediti nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Osim toga, savezna uredba učinit će nošenje maski obveznim na duljim željezničkim linijama, u zrakoplovima te u bolnicama i ustanovama za njegu.

Autori plana naišli su na kritike jer dopuštaju samo onima koji su cijepljeni prije manje od tri mjeseca da skinu maske u restoranima i na događanjima.

Rüddel je rekao da očekuje “ozbiljne promjene” nacrta prije nego što bude usvojen u Bundestagu sljedeći mjesec i stupi na snagu početkom oktobra.

“Ne razumijem to, da se trebamo cijepiti svaka tri mjeseca. U svim ostalim europskim zemljama rade drugačije planove za koronavirus tijekom zime”, rekao je Rüddel.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst