Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

OTKRIVA SE SVE VIŠE DETALJA O MUČNOJ OTMICI I UBOJSTVU DJEVOJČICE VANJE (14): Sa zločinom povezan i Vanjin otac, ubojica pobjegao iz zemlje

182

Djevojčica Vanja Gjorchevski (14) iz Sjeverne Makedonija je oteta 27. studenog, a potom ubijena dva sata nakon otmice.

Makedonski mediji pišu kako je za zločin osumnjičeno pet osoba. Navode i kako je u ovaj zločin vjerojatno umješan Vanjin otac Aleksandar.

Društvenim mrežama u Makedoniji širi se fotografija na kojoj je navodno Aleksandar, otac monstruozno ubijene 14-godišnjakinje Vanje Gjorchevske, koji je, prema informacijama MUP-a i tužiteljstva, sudjelovao u gnusnom činu.

Otac otkrio Vanjino kretanje

Prema onome što je priopćio ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, otmičare je ranije tijekom večeri otac obavijestio da će Vanja ići sama u školu i kada će izaći iz zgrade.

Kako je rekao Spasovski, Vanja je oteta kako bi se iznudio novac od njezine majke, ali je ubrzo nakon otmice ubijena iz pištolja.

Ubojica ju je ubio jer se bojao dokaza koje bi policija mogla pronaći u istrazi koja je već započela nakon prijave nestanka.

Prema informacijama kojima raspolaže makedonska policija, majka je prodala stan, te da su financijska sredstva od stana bila motiv iznude.

Zgrabili je na ulazu

Rečeno je kako su djevičicu otmičari zgrabili na ulazu u zgradu.

Otac otete i ubijene 14-godišnjakinje podijelio je s ubojicama informacije o tome kada i kako će Vanja napustiti kuću, kako bi organizirana petočlana skupina iznudila novac od majke, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

Kako su rekli, bile su joj vezane ruke i noge, stavljena je u vreću za spavanje. Nakon toga, stavili su je u gepek.

“Ljupčo Palevski Palčo je osoba koja je ispalila metak u maloljetnu Vanju Gjorchevsku”, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

Palču je Spasovski nazvao monstrumom, te ga se smatra glavnim organizatorom ovog zločina.

Državu neposredno nakon počinjenja zločina

Prema do sada utvrđenim dokazima, negdje oko 10:00 sati 27. studenog, ubio je maloljetnicu, uplašen zbog dokaza koje bi policija mogla pronaći u već započetoj policijskoj istrazi. Napustio je državu neposredno nakon počinjenja zločina.

“Mogu vam obećati da ćemo ja i institucije učiniti sve da ova osoba, odnosno ovaj monstrum, čiji trag pratimo, bude priveden pravdi čim kroči na naše tlo”, naveo je Spasovski.

Šef Ureda javnog tužitelja u Skoplju Gavril Bubevski izjavio je na konferenciji za novinare da se ovaj zločin kažnjava najstrože moguće prema zakonima zemlje.

“Za osobom koja nije u zemlji bit će raspisana međunarodna tjeralica. Motiv je koristoljublje. To je već čisto ubojstvo i najstrože se kažnjava po Kaznenom zakonu”, rekao je Bubevski.

Kaže da mu još nije jasno zašto je ubijena samo dva sata nakon otmice kada je riječ o otmici zbog iznuđivanja novca.

Prema riječima uhićenih, riječ je o panici koja je nastala nakon što se vijest o Vanjinim nestanku počela širiti medijima i društvenim mrežama.

Ubijena još jedna osoba

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, otmičari su se uspaničili jer je slučaj nestalog djeteta izašao u javnost i ubili je.

Ljupčo Palevski-Palco je osoba koja se povezuje i s ubojstvom brijača Panče Žežovskog.

Kako navode mediji, brijač je nestao u srijedu, 22. studenog, a njegov automobil pronađen je potpuno spaljen prije nekoliko dana u Skoplju. I u njegovom slučaju motiv ubojstva je koristoljublje.

Palco je trenutno nedostupan organima gonjenja. Ministar Oliver Spasovski naglasio je da je Palevski napustio zemlju 30. studenog.

Otišao je vozilom sa svojim odvjetnikom, s kojim je otišao u Beograd, a zatim prešao u Bugarsku. Policija utvrđuje njegovo daljnje kretanje, a mediji navode kako je vjerojatno pobjegao u Tursku.

Comments are closed.