Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

OSUĐIVAN JE VEĆ ŠEST PUTA ZBOG VOŽNJE BEZ DOZVOLE: 76-godišnjak skrivio smrt dvoje ljudi (20,63) – kaže da neće preživjeti zatvor

46

Na Zemaljskom sudu u Rottweilu se sudi 76-godišnjem Siegfriedu S. (76) koji je svojim BMW-om skrivio smrt dvoje ljudi.

Ranije je Siegfried S. već šest puta osuđivan zbog vožnje bez vozačke dozvole, ali je svaki put izbjegao kaznu zatvora.

To bi mu moglo poći za rukom i ovaj put i to ako njegov odvjetnik uspije dokazati kako starac nije mogao izbjeći Kawasaki kojeg je vozio 20-godišnjak, a koji je preminuo od posljedica sudara.

Nesreća se dogodila 2. rujna 2021. godine u blizini Pfalzgrafenweilera (okrug Freudenstadt). Siegfried S. je vozio svoj BMW iako nema vozačku dozvolu. Na suvozačevom mjestu sjedio je 63-godišnji Peter F.

Siegfried je vozio noću, a vozilom je htio skrenuti lijevo sa seoske ceste prema svojoj automehaničarskoj radionici.

Motociklist Robert B. naišao je suprotnim trakom, zabio se u suvozačeva vrata BMW-a i poginuo. Bilo kakva pomoć stigla je prekasno i za Siegfriedovog suvozača Petera F.

Siegfried je na prvostupanjskom sudu dobio kaznu zatvora u trajanju od 15 mjeseci. Žalio se na tu presudu. Sad njegov branitelj želi ishoditi oslobađajuću presudu za ubojstvo iz nehaja.

Najvažniji argument odvjetnika Sashe Bokharija je ovaj: Stručnjak je izračunao da je motociklist Robert B. vozio najmanje 120 kilometara na sat umjesto dopuštenih 70 kilometara na sat. Postavlja se pitanje je li Siegfried S. uopće mogao spriječiti nesreću.

Odvjetnik stoga traži da njegov klijent zbog vožnje bez dozvole dobije samo uvjetnu kaznu.

Sudac Thomas Geiger će saslušati vještaka 14. prosinca prije donošenja presude. No, optuženiku je već jasno dao do znanja da ne vidi šanse za uvjetnu kaznu zbog relevantnih ranijih osuda.

Sabrina Ziegler (37), kći poginulog suvozača je kazala kako 76-godišnjak tvrdi da je zatvorska kazna prestroga i da se neće moći nositi s njom.

– Ipak, moramo se pomiriti s činjenicom da mog oca više nikada nećemo vidjeti. Sve osim zatvorske kazne bilo bi nepodnošljivo, rekla je Sabrina Ziegler.

Sam Siegfried S. tijekom suđenja nije rekao ni riječi. Samo je gledao u stol. Obitelji poginulih se pitaju kako je moguće da 76-godišnjaka nitko nije uspio spriječiti da vozi iako je već šest puta osuđivan zbog vožnje bez vozačke dozvole.

Comments are closed.