Zadovoljna
Zadovoljna

OPASNA VOŽNJA AUTOCESTOM U NJEMAČKOJ: Vozio 240 km/h, ugasio svjetlo i pokušao pobjeći policiji

1.053

Nevjerojatna potjera dogodila se u novogodišnjoj noći na cesti u smjeru Klueßa u njemačkoj Saveznoj zemlji Mecklenburg-Zapadnom Pomorju.

Vozač je vozio autocestom 240 km/h, a kad je primijetio policiju, ugasio je svjetlo u nadi da ga policija neće primijetiti.

Prema policijskom priopćenju, patrola je u nedjelju oko 0.45 sati primijetila automobil u Güstrowu u okrugu Rostock, koji je vozio Goldberger Straßeom oko 80 kilometara na sat.

Policajci su s upaljenim plavim svjetlima i sirenom krenuli za njim i htjeli zaustaviti vozilo.

No 33-godišnji vozač je ubrzao i jurio od 130 do 150 km/h od dopuštenih 70 kilometara na sat Plauer Straßeom u smjeru Klueßa.

Tijekom bijega, muškarac je pretjecao nekoliko vozila, čak i u mrtvim kutovima, ne obraćajući pozornost na nadolazeći promet.

Policija je pokušala zaustaviti 33-godišnjaka drugim patrolnim vozilom koje je dolazilo iz Hoppenradea na B104. Ali to nije upalilo.

– Samo je slučajnost spriječila tešku prometnu nesreću, rekao je glasnogovornik policije.

Muškarac je nastavio bijeg na A19. Vozio je u smjeru Rostocka i čak ugasio svjetla kako bi pobjegao policiji.

Policija je vozila za njim, a muškarac je ubrzao do 240 km/h. U Laageu je zaustavio svoj automobil i predao se policajcima.

Test na alkohol pokazao je kako je imao 0,4 promila alkohola.

Prema policiji, muškarac je svoj riskantni bijeg opravdao strahom od gubitka vozačke dozvole zbog manevra pretjecanja u Güstrowu.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst