Zadovoljna
Zadovoljna

OD JESENI U NJEMAČKOJ: Uvode se nove mjere

1.141

U Bavarskoj trenutačno broj novozaraženih ko,ronavir,usom svakodnevno “raste”.

Sedmodnevna incidencija je 575,6. Savezna vlada je dogovorila nove mjere protiv koronavirusa koje bi trebale stupiti na snagu na jesen.

Savezni ministar zdravstva Karl Lauterbach (SPD) i ministar pravosuđa Marco Buschmann (FDP) dogovorili su nove stare mjere zaštite od ko,rone za jesen.

Vjerojatno najvažnija mjera je opetovana obveza nošenja maski, koja se ponovno uvodi u neke zatvorene prostore.

Kako bi se što bolje pripremila za mogući novi korona val u jesen 2022. godine, bavarska pokrajinska vlada odlučila se na sljedeće mjere i korake:

– Rano otkrivanje valova zaraze koronavirusom pojačano je sustavom ranog upozoravanja koji, između ostalog, poboljšava analizu potencijalno novih varijanti vi,rusa koje mogu izazvati zabrinutost te uključuje ciljano praćenje otpadnih voda.

– Centri za cijepljenje ostat će otvoreni, a broj centara se može povećati u kratkom roku ako bude potrebno.

– Testiranja treba nastaviti prema potrebi; Bavarska radi unutar savezne vlade kako bi proširila uredbu o testiranju na smislen način i, na primjer, nastavila nuditi besplatne testove građanima, barem za određene skupine ljudi.

– Jača se medicinska i sestrinska skrb, a osim opskrbe odgovarajućim lijekovima, posebno je važno osigurati bolničke i sestrinske kapacitete.

Osim toga, javnozdravstvenu uslugu vlasti planiraju dodatno proširiti i digitalizirati.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst