Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

OBJAVLJEN POPIS NAJMOĆNIJIH PUTOVNICA NA SVIJETU: Evo na kojem su mjestu Hrvatska i Njemačka

216

Objavljen je najnoviji popis najmoćnijih putovnica na svijetu. Na prvom mjestu je putovnica Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na posljednjem je putovnica Sirije, dok je putovnica Hrvatske na osmom mjestu, a Njemačka je na drugom mjestu.

Na popisu kojeg je objavio Passport index je 98 zemalja, a glavni kriterij bio je broj zemalja u koje se s putovnicom može ući bez vize.

Vlasnici putovnice Ujedinjenih Arapskih Emirata bez vize mogu putovati u 180 zemalja, drugo mjesto dijeli pet zemalja:

Njemačka, Španjolska, Francuska, Italija i Nizozemska, čiji državljani bez vize mogu putovati u 178 zemalja.

Treće mjesto također dijeli pet zemalja: Švedska, Finska, Luksemburg, Austrija i Švicarska, s čijom putovnicom se može putovati u 177 zemalja.

Na četvrtom mjestu je šest zemalja: Danska, Belgija, Portugal, Poljska, Irska i Južna Koreja, a oni koji posjeduju ove putovnice mogu bez viza putovati u 176 zemalja.

Na petom mjestu je osam zemalja: Singapur, Grčka, Norveška, Češka, Velika Britanija, Mađarska, Japan i Novi Zeland, čiji državljani mogu putovati u 175 zemalja bez viza.

Sjedinjene Države dijele šesto mjesto sa Slovačkom i Australijom, a s tom putovnicom možete ući u 174 zemlje.

Najbolje rangirana država iz regije je Slovenija koja je na sedmom mjestu, a slijedi je Hrvatska na 8. mjestu (172 države) koja to mjesto dijeli s Latvijom, Islandom i Lihtenštajnom.

Putovnica Sjeverne Makedonije je na 36. mjestu, Crne Gore na 37., kao i turska putovnica s kojom se može putovati u 129 zemalja.

Putovnica BiH je na 44. mjestu i oni koji je posjeduju mogu putovati u 121 zemlju bez vize. Na dnu liste su, uz Siriju, Afganistan, Irak, Somalija i Pakistan.

Comments are closed.