Zadovoljna
Ženski portal

NOVO U NJEMAČKOJ: Ležeći policijaci koji “kažnjavaju” samo one koji voze brzo!

1,340

Čini se da klasični tzv. ležeći policajci na cestama polako odlaze u povijest. Barem u razvijenijim dijelovima Europske unije, javlja Revijahak.hr

Naime, njemački grad Hanau instalirao je nove uspornike prometa, koji su već postavljeni u nekim švedskim gradovima (Karlstadt, Uppsala, Malmo…), a šire se i na Islandu, u Norveškoj… O čemu je riječ? Svaki komplet švedske tvrtke Edeva sastoji se od nadzorne kamere i aktivnog uspornika prometa.

Svi vozači koji voze po ograničenjima brzine neće ni osjetiti uspornik jer će on ostati na visini (razini) ceste. Ako je vozač brži od ograničenja uspornik će se spustiti na nekoliko centimetara i kad prijeđe automobilom preko njega osjetit će udarac.

Tako je vozilo brže od dopuštene brzine, uspornik se automatski spušta za nekoliko centimetara te prelazak automobila preko njega nije nimalo ugodan. A može stradati i ovjes automobila ako se to često događa.

Tako se kažnjavaju samo oni koji prekorače dopuštenu brzinu, primjerice blizu pješačkih zona u gradovima, a svi drugi će preko uspornika prijeći bez posljedica. Valja naglasiti kako su prije uspornika postavljeni prometni znakovi koji obavještavaju vozače o tome.

(Fenix-magazin/MD/Revijahak.hr)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst